Samstag, 16. November 2013

Limun i saransak


Saransak, saramsak, bijeli luk, češnjak, lat. allium sativum
 
 

 

Jedna poznata kombinacija, u svim mogućim varijantama. Ovo je jedna stigla sa Tibeta. A kod nas je tretiran lijek za sve, i prema njemu postoji jedno vrlo veliko i nepokolebljivo povjerenje

 

Lijek protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.

Ovaj stari tibetanski lijek poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova a samim tim i izliv krvi), sprječava infarkt srca, mozga i anginu pektoris i uspješno čisti krvne sudove. Zatim, sprječava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.


Tibetanski recept (bijeli luk i limun)

 

Priprema: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.
Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smješu prokuvati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).
Ovaj lijek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.
Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana između dvije kure. Nakon izliječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.


 (izvor: 24sata.info)

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen