Sonntag, 17. November 2013

Hobotnica na domaći način

Ili janjetina sa hobotnicom.

Prije se o ovome receptu samo pričalo, ko fol, kao o našem domaćem izumu. A sad i u slikama.

 


 Sastojci:

 - 1 manje jagnje (do 15 kg)

 - 1 veca hobotnica (cca 2 kg)

 - krompir

 

Priprema:

Dok se jagnje vrti na ražnju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a jagnje ispečeno izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede...


 

Ne znam samo, kad dođe Evropa u naše krajeve, kako će gledati na ovu jagnjad, a bogami i na telad. Jer po Briselskim uredbama, zna se tačno, starost, težina, kad se šta može zaklati... Dok to ne dođe... ko ih šiša...A bogami, ni hobotnica od 2 kila nije jeftina da se tako baci paščadima. i mačkama...kilo 9 Eura...Druga stvar, ruku na srce,  ja je ne bih ni primicao janjetini ni da je džaba.
 
 
I na kraju...ako povežemo prethodni prilog i ovaj...doktori nikom neće savjetovati da ovo jedu, a sami to jedu...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen