Montag, 6. November 2017

Šta sve može jedan limun?


Limun je dobar za mnogo više stvari, osim samo za tople napitke, kako smo to do sada znali.
Postoji još nešto što je veoma korisno, a novo je za sve nas.
Pravi i žestoki borci limun jedu onakakv kakav je. Plodovi citrusa organizmu odgovarajuću dozu vitamina C, a sadrže i veoma zdrave fitonutrijente. Ovi sastojci u ljudskom organizmu imaju zadatak da otkrivaju slobodne radikale koji su uzročnici mnogih bolesti i nanose štetu organizmu. Čak i mlaka voda sa limunovim sokom ujutro, idealna je za stimulaciju probave, unutar organizma, a van organizma, brine se za dobar i mladalački izgled kože.
Osim toga, ovaj kiseli sok ima još mnogo prednosti! A da li ste znali da limun pomaže protiv depresije i anksioznosti?
Aroma limuna ima antiseptička svojstva. A to znači da može uticati i na sopstveno stanje uma. Aroma ove voćke može umanjiti depresiju i anksioznost, a može stvoriti i pozitivnu atmosferu u prostoriji.
Sve što je potrebno, to je nekoliko komada limunova. Gornji dio limuna odsjeći i postaviti ga u vertikalni položaj. Zatim oštrim nožem presjeći u dva pravca, kao na slici, a pri tome pripaziti da se limun ne prereže do dna. Ovako pripremljen limun staviti u jednu posudu, i postaviti na noćni ormarić pored kreveta te pustiti da se aroma limuna širi prostorijom. Da bi se efekat povećao, ovako pripremljen limunovi mogu se postaviti u svaki ćošak prostorije.
Zašto ne oprobati? Košta samo onoliko koliko košta jedan limun! A ujutro, od ovako pripremljenog limuna može se napraviti topli napitak, kako je i uobičajeno.



(sa njemačkog: spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen