Mittwoch, 1. Oktober 2014

Sudija upotrijebio sprej – slijedi prekršajna prijava!




sudija Carballo, 300914

Fudbalski sudija Carlos Velasco Carballo, po izvještajima u medijima, bio je najlošiji akter utakmice Lige šampiona između njemačkog Shalke 04 i slovenačkog Maribora, koja je završila nerješeno 1:1. Sudija je, navodno kod oba postignuta gola, previdio ofsajd pozicije.
Ono što je bilo interesantno za ovu utakmicu, nije baš toliko rezlultat, koliko najav ljena zabrana upotrebe sudijskog spreja na području Njemačke, i upotreba istog od strane španskog sudije. Naime po nalazu njemačkog TÜVa, sudijski sprej nema upotrebnu dozvolu pa je izrečena zabrana njegovog korištenja na svim stadionima, u svim takmičenjima, na području Njemačke.
Sudija se tokom utakmice priržavao naloga UEFA po kome se sprej od ove sezone mora koristiti na svim utakmicama Lige šampiona i Evropske lige.
Već u 141. sekundi utakmice Shalke-Maribor desio se prvi prekršaj u blizini gola. Sudija je postavio loptu na mjesto prekršaja, odbrojao 9,15 metara, poravnao živi zid i posprejao bijelu liniju ispred živog zida.
Služba za red (Ordnungsamt) u Gelsenkirchenu, kako je najavila i prije utakmice, podnijeće prekršajnu prijavu protiv sudije Carballa, zbog učinjenog prekršaj korištenja spreja, Kazna predviđena za ovaj prekršaj iznosi od 5 do 55 eura.

Tipično Njemački! 

Prekršaj je prekršaj, pa ko god da ga napravio...

Očekujemo daljnji razvoj situacije.

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen