Sonntag, 19. Oktober 2014

Mostar - Grad iz bajke


Aleksei Trofimov, Estonac podrijetlom iz Rusije, je na svojoj službenoj stranici objavio  putopis iz Mostara. Ovaj svjetski putnik za Mostar kaže kako je to grad iz bajke.

 








 
Trofimov je rekao kako je za istraživanje Mostara imao samo jedan dan, no to mu je očito bilo dovoljno da ga ovaj grad očara.

Najprije je posjetio Koski Mehmed Pašinu džamiju, odakle je objavio mnogobrojne fotografije na svojoj stranici.

''Idemo se popeti na minaret i pogledati oko sebe. Most je fokus mostarskog gradskog prostora. Rijeka, planina, oblaci, grad, sve to zajedno stvara jedinstvenu cjelinu'', napisao je Aleksei.

Estonac se osvrnuo na povijest Starog mosta, a posebno su ga dojmili mostarski skakači.

''Mislio sam da je skakanje sa Starog mosta rijetka pojava, ali pred mojim očima je luđak skočio. Cijeli proces je komercijaliziran, tu je tim za spašavanje koji u slučaju nevolje čeka dolje s brodom. Bio sam u iskušenju da skočim, ali nisam imao kupaće gaće sa sobom, a ni vremena da ih pokupim u hotelu'', napisao je svjetski putnik.

Aleksei Trofimov je svjetski putnik koji je posjetio 32 zemlje u 370 dana. Iako je rođen u Talinu, trenutno živi u Belgiji.

''Sada, nakon 32 zemlje i 370 dana poslije, još uvijek volim putovanje. Inspiracija za ovaj izlet i za ovaj blog su fotografije, putovanja i povijest'', napisao je Aleksei koji kaže kako ima želju razumjeti dublje procese koji stoje iza onoga što vidimo.
(bljesak)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen