Sonntag, 27. Juli 2014

Skokovi 2014.




Tradicionalni 448. skokovi sa Starog mosta u Mostaru biće održani danas, s početkom u 16 sati, saopšteno je iz Kluba skakača u vodu „Mostari“.

Danas će, zbog priprema za takmičenje, od 15 sati biti zatvoren Stari most za pješake, a svi koji budu željeli posmtarati skokove, moći će to uraditi uz kupljene ulaznice, kazao je portparol Kluba skakača Saša Oručević.
Žiri u sastavu Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Samir Zukanović, Alica Jakirović i Enver Novaković ocjenjivat će prijavljene takmičare u kategorijama skokova na glavu i skokova na noge.
Balić smatra da će mostarski skakači imati jaku konkurenciju skakača iz cijelog regiona, posebno iz Kragujevca (Srbija) gdje se skokovi u vodu na sličan način njeguju, kao i u Mostaru.
„Nadam se da ćemo imati 25 skakača na glavu“, rekao je Balić.
U mostarskom klubu nisu mogli precizirati koliko će se ukupno takmičara natjecati, jer prijave primaju i danas na dan održavanja skokova. Takmičare će prethodno pregledati ljekarske ekipe i dati konačan sud da li su zdravstveno sposobni za izvođenje vrlo zahtjevnih skokova.
I ove godine tradicionalne skokove pratit će niz drugih kulturnih sadržaja i turističkih atrakcija.
Jedna od njih je i “Vispakova” velika džezva, koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća džezva na svijetu, koja će obilježiti desetu godišnjicu tog priznanja.
U kasnim večernjim satima, oko 22 sata, na luku Starog mosta skakači će upriličiti tradicionalnu bakljadu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen