Dienstag, 15. Juli 2014

Mostar - ZemFest od 17. do 27. jula





ZemFest je ljetni kamp i festival koji se ove godine održava po prvi put na Rujištu u blizini Mostara u periodu od 17.do 27. jula. Cilj festivala je da se kroz kreativni rad i različite radionice spoje i upoznaju mladi ljudi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i na taj način oformi grupa mladih koji će nastaviti dalju saradnju na polju omladinskog aktivizma i očuvanja sredine.
U deset dana, koliko festival traje, učesnici će biti u prilici da se uključe u likovne radionice poput art terapije, izrade umjetničkog kampa, izrade skulptura i instalacija od recikliranih prirodnih materijala te škart art radionice (izrada torbi, cekera, odjeće od recikliranih materijala) kao i radionica crtanja i slikanja i dramske umjetnosti.
Radionice će voditi predavači iz cijele Bosne i Hercegovine i šire, koji se već godinama bave sličnim projektima sa mladim ljudima.
Uz umjetničke radionice, učesnici će se edukovati o zaštiti, očuvanju prirode i ishrani, te će biti u prilici da praktično primijene ono što su do tada naučili.
Uz sve ovo, učesnici će imati priliku da se bave jogom, planinare i uključuju u druge sprortske aktivnosti poput akrobatike. Večeri na ZemFest-u su zamišljene uz projekciju filmova na otvorenom, muziku i dobro društvo u prirodi.
Posljednja tri dana kampa, 25. – 27. jula na istom mjestu će se održavati muzički dio festivala i biće predstavljeni radovi učesnika.
Sve aktivnosti festivala su besplatne, a više informacija zainteresovani mogu dobiti na: https://www.facebook.com/ZemFest?fref=ts

A. Š..
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen