Mittwoch, 9. Juli 2014

Likovi Mundijala - Miroslav Klose



Najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava!





Miroslav Klose najbolji je strijelac svih vremena na svjetskim prvenstvima. Nijemac je u polufinalnom okršaju protiv Brazila zabio svoj 16 pogodak na svjetskim prenstvima i tako je prestigao dosadašnjeg rekordera Brazilca Ronalda.
Klose je u svom debitantskom nastupu na SP 2002. postigao "hat-trick", a sva je tri svoja gola u 8:0 pobjedi protiv Saudijske Arabije postigao glavom. To SP 2002. Klose je zaključio sa pet pogodaka, svih pet glavom, a Njemačka je stigla do finala.

Četiri godine kasnije , na SP 2006. u Njemačkoj, Klose je ponovo postigao pet golova, a to mu je bilo dovoljno da ponese naslov najboljeg strijelca natjecanja.

No, Njemačka je zaustavljena u polufinalu i na kraju zauela treće mjesto. Na posljednjem SP-u, u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, Njemačka je opet bila treća, a Klose je postigao četiri pogotka. Postigavši pogodak protiv Gane na ovom prvenstvu Klose je dostigao Ronalda i prestigao Gerda Muellerom, koji je također postigao 14 pogodaka na svjetskim prvenstvima.

NAJBOLJI STRIJELCI SP-a:

16 - Miroslav Klose (Njemačka)
15 - Ronaldo (Brazil),
14 - Gerd Mueller (Njemačka)
13 - Just Fontaine (Francuska)
12 - Pele (Brazil)
11 - Juergen Klinsmann (Njemačka), Sandor Kocsis (Mađarska)
10 - Gabriel Batistuta (Argentina), Gary Lineker (Engleska), Helmut Rahn (Njemačka), Teofilo Cubillas (Peru), Grzegorz Lato (Poljska)...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen