Sonntag, 8. Dezember 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana


Često jedna slika govori više od hiljadu riječi, kako je to nekad davno zapisano. Ovdje pregled interesantnih fotografija dana iz čitavog svijeta, uz minimalni opis.


Na sjeveru Bosne, izbjeglice sjede u šatoru oko logorske vatre. Zaustavljeni su u kampu "Vujčak" u blizini grada Bihaća.


Papa Franjo predvodi svetu misu na Nacionalnom stadionu u Bangkoku.Ruska klizačica na ledu Sofja Samodurova, učestvuje na "Grand Prix NHK Trophysu" u Saporo u Japanu.Wani Uruwarige, poglavica jednog plemena sa Sri Lanke, sa Univerziteta u Edinburghu vraća devet ljudskih lubanja koje su došle u njihov posjed prije više od stotinu godina. Uruwarige želi da lobanje izlaže u svojoj domovini.Posejtioci se dive svjetlosnom tunelu na izložbi Lightscape, koja je organizovana u čikaškom Botaničkom vrtu.


Novorođeno jagnje stoji uz majku u štali u Cornwallu, i pri tome plazi jezik.Na parkingu u Dortmundu nalazi se parkiran veliki broj traktora. Poljoprivrednici širom Njemačke protestvaju protiv vladine poljoprivredne politike. U žestokim protestima protiv politike vlade, u iračkom glavnom gradu Bagdadu, demonstranti su koristili i jednu specijalno improviziranu praćku.


Vatrogasni avion u akciji, baca sredstva za gašenje, kako bi zaustavio vatru pod nazivom "Špiljska vatra" u Nacionalnoj šumi Los Padres, iznad Santa Barbare, u SAD.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen