Freitag, 20. Dezember 2019

Taj čudeseni svijet – Slike dana


Često jedna slika govori više od hiljadu riječi, kako je to nekad davno zapisano. Ovdje pregled najinteresantnijih fotografija dana iz toga čudesnog svijeta, uz minimalni opis.


Hladno, maglovito jutru u Jammu u Indiji, a muškarci griju ruke uz otvorenu vatru, tražeći spas od hladnoće.


Pripadnik Rohingye manjine, prodaje balone na ulici u izbjegličkom kampu Balukhali u Ukhiji.


Opera Sydney je prekrivena gustim dimom. Zbog velikih požara niskog rastinja u Australiji, grad već danima doživljava enoromno zagađenje zraka.


Ubrzo nakon erupcije vulkana na ostrvu White (Novi Zeland), turistički vodiči spašavaju preživjele turiste, prevozeći ih brodom sa ostrva.


Ogroman mitski balon leti iznad gledalaca, tokom božićnog programa francuske grupe Plasticinens Volants pod nazivom "Potraga avanture u svijetu čarobnih priča",održanog u Bangkoku.


Tokom „Parade mitova i legendi“ u Medelinu u Kolumbiji, nastupili su mnogobrojni izvođači, šareno maskirani i odjeveni.


Libanska žena s crvenim otiskom šamara na licu, pozira tokom demonstracija protiv seksualnog uznemiravanja, silovanja i nasilja u porodici, u libanskoj prijestolnici Bejrutu.


Na slici je prikazan "Muzej mjeseca", sferična replika mjeseca prečnika sedam metara. Umjetnička instalacija je djelo umjetnika je Luke Jerrama, a može se vidjeti u "Sint-Romboutskathedraal" u Mechelenu (Belgija).


U mjestu Werombi, 50 kilometara jugozapadno od Sydneya, lokalni stanovnik čisti automobil od protupožarnog praha kojeg su prethodnih dana preko ovog područja ispuštali avioni za gašenje požara.


Zgrade u centru grada Guiyang (Kina) strše iz oblačnog pokrivača.


Ulični muzičar u Mexico Cityju oblačen kao Grinch, iz američke komedije fantazije, sprema se za novi dan na poslu. Za sezonu adventa ukrasio je božićnim ukrasima njegove poktene orgulje.


Čovjerk sa Joker maskom maše dimnom bombom tokom demonstracija u Marseilleu, jednih od niza sličnih, održanih protiv planiranih reformi penzijskog sistema u Francuskoj.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen