Samstag, 7. Dezember 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana



Na aerodromu Christchurch na Novom Zelandu, zabilježen je trenutak kada munja udara u avion kompanije Emirates, tipa A380. Srećom bez posljedica.


Za hamburške labudove je završeno je slobodno plivanje po Alsteru. Olaf Nieß, koji se brine za labudove, prevezao ih je čamcima u njihove zimske odaje. „Bijela flota“ je prvo sakupljena kod gradske vijećnice, gdje su svi pojedinačno pregledani, i onda utovareni na čamce. Akcija prevoza 120 labudova trajala je tri dana, a kako je navedeno, devet labudova sa Alstera nije preživjelo vruće i sušno proteklo ljeto. A na proljeće, istim putem nazad.


Prethodnih dana smo gledali dosta različitih slika poplava koje su polovinom novembra zahvatile Veneciju. Ovog puta jedna satelitska slika, koja prikazuje Veneciju tokom poplava.


U tajlandskoj provinciji Surin na sjeveroistoku, tokom tamnošnjih svečanosti, redovno se održavaju bitke slonova. Tom prilikom, njihovi gospodara ih prisiljavaju na borbu. Ceremonija užasa koja se ponavlja svake godine.


Na jednom lightshowu, izložbi u botaničkom vrtu "Jardin Des Plantes" u Parizu, jedna kornjača je obasjala noć.


Na protestima protiv vlade u Santiago de Chileu, demonstranti ne odustaju. Uprkos žestokim napadima policije na ulicama se i dalje nalaze milioni demostranata.


Hiljade posjetilaca stoje u magli, pred službeno otvaranja mosta Hochmosel. Nakon osam godina izgradnje, most je u saobraćaj pušten 21. novembra. Most je visok 158 metara iznad tla, dug 1702 metra, a najduži raspon iznosu 209,5 metara, a ime je dobio po rijeci Mosel, iznad koje prolazi. Nalazi se na putu B50, u pokrajini Rheinland Pfalz.


Drugog dana "Dubai Air Showa" akrobatski piloti na nebu, iza sebe ostavljaju niz šarenih tragova, što je bilo mamac za brojne fotografe.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen