Sonntag, 22. Dezember 2019

Svijet i u svijetu svašta – Slike sedmice


Jedna slika govori više od hiljadu riječi, kaže jedna stara izreka. Ovdje pregled nekoliko najinteresantnijih fotografija protekle sedmice, uz minimalni opis.


Ljudi obilaze Sydney Harboer Bridge, most u luci Sydney, dok je ovaj ustralijski grad uronjen je u dim. U Australiji bjesni 50 požara niskog rastinja koji čak prijete Sydneyu.Kraja požarima nema ni na vidiku


Aktivistkinja iz kampanje stranke Samajwadi za prava žena u indijskoj državi Uttar Pradesh učesnicu u protestima, upravo hapse policajci.


Vatrogasci odaju poslijenju počast svom koleg u Königsplatzu u Augsburgu. Vatrogasac je poginuo u tuči koja se desila početkom decembra.


Tokom Svjetske konferencije o klimi u Madridu, starosjedioci i klimatski aktivisti protestvuju ispred sjedišta naftne kompanije Repsol protiv zagađenja naftom i industrijom fosilnih goriva.


U Škotskoj je prije opštih izbora održana izborna kampanja. Autobus SNP kampanje vozi kroz krajeve Škotske u kojima je partija vodila kampanju za ostanak Britanije u EU.


Švedska klimatska aktivistkinja Greta Thunberg stigla je na svjetsku konferenciju o klimi u Madridu, gdje se 16-godišnjakinja sjajnim govorom obratila političarima.


Odvažni i hrabri radnik postavlja ukrasne lampice na jedan od nebodera u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku


U znak protesta za bolju klimatsku politiku u Sydneyu, jedan čovjek se prerušio u koalu beskućnicu. Tokom demonstracija na na ulicama bilo 20.000 ljudi


Budistički monasi metu dvorišta hrama Jogye, u južnokorejskoj prijestolnici Seulu.


Pripadnica pakistanskih anti narkotik snaga (ANF) stoji pored lomače, u kojoj gori zaplijenjena droga u Lahoreu.


Veslači na jednom od kraljevskih brodova u Bangkoku veslaju tokom velike parade brodova, kojom je zaključena ceremonija krunisanja tajlandskog kralja Maha Vajiralongkorna.


Vojnici otkopavaju tijela na otoku White na Novom Zelandu. Tamo je 9. decembra izbio vulkan. Za hrabru misiju pohvaljene su vojne jedinice koje su izvele akciju, uprkos prijetnji da će doći do još jednog izbijanja vulkana.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen