Montag, 9. Dezember 2019

Mostarka čija je fotografija sa Grbavice “zapalila” društvene mreže




(tekst koji slijedi objavljen je n portalu sportske.ba dana n8. Decembra 2019. godine, razgovarao Haris Zilić, fotografija Adem Ćatić/FKŽeljezničar.ba)

Velež je u posljednjem kolu BHT PLBiH savladao Železničar sa 0:2 i tako Plave ostavio bez jesenjeg naslova.
Na Grbavici je Velež imao sjajnu podršku, ali pažnju je pokupila mlada Mostarka, Elma Kulaglić, čija je fotografija zapalila društvene mreže. Elma je u Veležovim bojama na tribinama Grbavice bila u društvu djevojke koja je nosila šal Željezničara.
Elma Kulaglić je 22-godišnja apsolventica Ekonomskog fakulteta u Mostaru, a i sama je bila fudbalerka u ŽF/NK Mostar. Velika je navijačica Veleža, a teško se može pronaći utakmica Rođenih koju je ova Mostarka propustila.
“Fudbal pratim od malih nogu. U društvu mi curice smo bile manjina, pa smo se morale prilagođavati dječacima te igrati fudbal, tako sam i zavoljela”, govori kroz osmijeh ova malda Mostarka na početku razgovora za Sportske.ba.
Elma se prisjetila i svoje prve utakmice na koju je otišla kao djevojčica.
“Ne sjećam se protiv koga smo igrali, bilo je davno. Znam da me otac obećao odvesti pa sam cijeli dan tražila crvenu majicu, da ne bih bila izuzetak na stadionu.”
Fotografija sa Grbavice je obišla BiH, ali i regiju. Međutim, Elma je kroz tu fotografiju i poslala jaku poruku.
“Nisam sad postala popularna, drago mi je da smo uspjele pokazati da rivalstvo ne kvari drugarstvo, kao što bi mi rekli sve nas ista ljubav spaja”, riječi su ove simaptične djevojke
Elma ne sumnja u sjajne rezultate Veleža i na proljeće.
“Očekujem da će ostvariti što bolji rezultat, te se zadržati u PLBiH, što je ipak prvobitni cilj.”
Pored Veleža, studenitca ekonomije prati i inostrani fudbal, a najviše igre Barcelone, dok joj je od igrača drag čileanac Alexis Sanchez.
Za kraj smo je i upitali kojeg igrača Veleža bi posebno izdvojila.
“Velež je jedna velika porodica. Teško je izdvajati nekog, ali eto ako baš moram, neka to bude Mehmed Ćosić, veoma je zahvalan igrač”, rekla je za kraj razgovora Elma Kulaglić, skromna i simaptična djevojka kojoj je ljubav prema klubu donijela “popularnost” na društvenim mrežama.
(sportske.ba)





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen