Sonntag, 20. Oktober 2019

U gradskom derbiju Velež bolji od Zrinjskog








Premijer liga BiH, 13. kolo:

Velež - Zrinjski 1:0 (0:0)

Stadion Rođeni

Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)

Žuti kartoni: Urdinov (V), Stojkić (Z)

Strijelci: 1:0 Zvonić (86′)

Velež: Bobić, Dario, Zeljković, Manev, Urdinov, Hasanović, Ćosić, Vehabović, Behram (od 71′ Zvonić), Brandao, Fajić.

Zrinjski: Brkić, Zlomislić, Šović, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Ibanez (od 46. Ćurjurić), Rustemović (od 74′ Pezer), Mandić, Kadušić, Govedarica (od 58′ Lendrić).

Velež je dobio “bitku za Mostar”, a gol odluke, koji je domaće navijače bacio u delirij. postigao je kapiten Zvonić četiri minute prije kraja regularnog toka utakmice.
Pun stadion, idealni uslovi za igru dočekali su igrače Veleža i Zrinjskog na stadionu Rođeni, a  očekivanja od gradskog derbija bila su velika u oba tabora, ali i među navijačima.
Već od prvog zvižduka sudije, oba tima zaigrala su otvoreno, ali bez pravih prilika za gol.
Prvo uzbuđenje viđeno je 7. minuti, kada se najbolji Veležov igrač Brandao našao u povoljnoj prilici, ali je Brkić pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost.
Kapiten gostiju Stojkić igrao je rukom u 12. minuti dvadesetak metara od gola i zaradio žuti karton, a Fajić je veoma loše izveo slobodan udarac.
Zrinjski je uzvratio četiri minute kasnije, kada je Mandić centrirao pred gol Bobića, ali je odbrana domaćeg tima na vrijeme otklonila opasnsot.
U 26. minuti, Urdinov je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Mandićem, kome se ukazivala pomoć, pa je utakmica na trenutak bila prekinuta.
U finišu prvog poluvremena, zrinjski je preuzeo inicijativu, njegovi igrači izveli su tri kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Bobića.
U 35. minuti, Red Army priredila je pravu bakljadu dajući podstreka svojim ljubimcima.
Najpovoljniju priliku imao je Govedarica u 38. minuti, koji je odlično šutirao, a golman Bobić sjajno intervenisao i dobio azsluženi aplauz.
U 39. minuti, Fajić je slabo reagovao i sa svega 5 metara promašio prazan gol. Domaći su u 42. minuti izveli prvi korner, koji je ostao neiskorišten.
Novajlija u timu Zrinjskog Ibanez pokušao je izennaditi Bobića u 43. minuti, ali je lopta zamalo otipšla pored stative.
Čosić je, u 48. minuti, iz velike daljine uputio oštar udarac, ali se Brkić nije dao iznenaditi, a dva minuta kasnije priliku je upropastio Behram. Isti igrač našao se u prilici i u 50. minuti, ali je ponovo bio neprecizan.
 Golman gostiju Brkić lijepom paradom, u 53. minuti, odbranio je neugodan udarac Brandaa.
Igra se rasplamsala sredinom drugog poluvremena, a u 63. minuti Kadušić je požrtvovanom intervencijom izblokirao šut Vehabovića.
Gosti su prvi ozbiljjniji napad izveli preko Šovšića u 70. minuti, ali se ponovo istakao Bobić.
Gledaoci su skolčili sa svojih mjesta u 86. minuti radujući se golu Veleža, ali je brkić čudesnointervenisao i spasio svoj tima.
U 86. minuti, stadion Rođeni je eksplodirao, jer su domaći postigli toliko željeni gol.  Strijelac je bio kapiten Zvonić, koji se najbolje snašao u gužvi poslije kornera i poslao loptu u mrežu – 1:0. Tako se Zvonić iskupio za poraz Veleža u utakmici pod Bijelim brijegom, kada je postigao autogol.
Samo tri minute kasnije, sjajna prilika za goste, kada je Čurjurić odlično šutirao, a Bobić spriječio izjednačenje.
(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen