Samstag, 5. Oktober 2019

Prvi instagram muzej otvoren u Beču












Muzej za ljubitelje instagrama
Prostor prepun sjaja, interaktivna projekt instalacija i ružičasto-plavo more: Sa nofilter_museum, u petak 4. oktobra 2019. godine, otvoren je prvi selfie raj u Beču.

Selfie s dva velika plišana medvjeda ispred Herzerl tapete, ugrađene u ruže koje visi sa plafona, ili u ružičastom kupatilu? "Nofilter_museum" u Vorlaufstraße 1 u centru Beča, otvario je vrata svim fanovima Instagrama, na 500 kvadratnih metara, i do aprila 2020. godine nudi mogućnost fotografisanja ispred različitih kulisa, po cijeni od 25 eura radnim danima za vrijeme od 90 minuta.
Koncept su osmislili dvojica diplomiranih studenata Petra Scharinger (25) i Nils Peper (29), koji su zajedno s arhitektima i dizajnerima, uključujući Univerzitet dizajna u St. Pöltenu, stvorili 24 interaktivne stanice u kojima influenceri i oni koji to žele postati mogu praviti fotografije. Mjesto održavanja je u prostoru bivše azijske Kunsthandwerkgeschäft, prodavnice azijskih umjetničkih rukotvorina, koja je preuzeta na privremenu upotrebu. Naravno, osnivači se nadaju da će i nakon toga nastaviti njihov „nofilter_museum“ nastaviti sa radom, ili će ga obnoviti u nekim drugim gradovima.
"Šteta je što mladi danas gledaju samo u svoje mobilne telefone, pa smo mislili da to možemo kombinirati sa umjetnošću", kažu osnivači. „Istovremeno broj mladih ljudi koji posjećuju muzeje stalno opada, zbog čega se pokušavmo izboriti s društvenim mrežama. Oni više vole živjeti online umjesto biti u interakciji sa stvarnim svijetom“.
Nofilter_museum ima namjeru da se proširi i u druge gradove ukoliko ostvari pozitivno poslovanje u austrijskoj prijestolnici.
(viena.at)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen