Sonntag, 6. Oktober 2019

Taj čudesni svijet – Slike sedmice



Švedska aktivistkinja Greta Thunberg, koje je svjetske lidere pozvala da pojačaju napore u borbi protiv globalnog zagrijavanja, prisustvovala je konferenciji za štampu u Kaptolu, u Washingtonu, SAD.


Spasioci i volonteri trude se da vrate kita samoubicu nazad u vodu, u blizini mjesta Chiquita, u Argentini. Ukupno sedam kitova samoubica nasukalo se na obalu, od čega ih je šest vračeno nazad u vodu, dok je jedan od kitova uginuo tokom akcije spašavanja.


Pilotsko-akrobatski tim „Royal Jordanien Falcone“ nastupio je svojim zadivljujućom akrobatskom tačkom na međunarodnom sajmu „Sanicole Airs“ održanom u Hechtelu, u Belgiji.


Povodom proslave Dana nezavisnosti Mexica, u glavnom gradu Mexico Cityju, održana je vojna parada na kojoj su učestvovali i pripadnici meksičke garde.


Prije objave budžeta za 2020. godinu, osoblje poduzima mjere čišćenja palače Noordeinde, koja se nalazi u Den Haagu u Holandiji.


Na fasadi jedne zgrade u središtu Istanbula, Turska, postavljeno je 440 pari cipela sa visokim potpeticama. Brojka simbolizira broj ubijenih žena u Turskoj, tokom prošle godine. Umjetnička instalacija je namjenjena podizanju svijesti o sve većem nasilju maškaraca nad ženama u ovoj zemlji.


U Erfurtu, u pokrajini Thuringen, u Njemačkoj, jedno djete posmatra dvije veoma popularne figure, koje su veoma omiljene kod djece, na dječijoj televiziji, u glavnom gradu ove pokrajine.


I na kraju, u Srinagar u Indiji, gdje jedna žena u čamcu šikari, prelazi jezero Dal, nakon što je sakupila i na čamac natovarila korijenje lotosa.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen