Freitag, 4. Oktober 2019

Taj čudesni svijet – Slike sedmice



U Dresdenu, u pokrajini Saksonija, u Njemačkoj, u povodu turneje „Pyro Games“, vatromet se održavao pored nekadašnje fabrike cigareta „Yenidze“, koja je izgrađena 1909. godine u stilu džamije, sa munarom visokom 62 metra. Nakon sanacije 1996. godine, danas se u ovom prostoru nalaze poslovne prostorije i jedan ekskluzivni restoran.


U Tokiju, Japan, održan je Tokyo Gane Show, koji je posjetilo oko 250 hilada posjetilaca. Show je trajao četiri dana na prostoru sajma Makuhari, a svoje proizvode je predstavilo 655 izlagača iz 44 zemlje. Na slici, jedan posjetilac, odjeven u kostim lika Magna, stoji pored automata sa slatkišima.


Kako to izgleda kad se demonstracije obavljaju u nekoj razvijenoj zemlji. Hiljade biciklista, manje jedan, krenuli su autobahnom A648 u smjeru Frankfurtskog sajma, kako bi demonstrirali protiv Međunarodnog sajma automobila (IAA), sa zahtjevima ka bržem zaokretu prema mobilnim sredstvima, koji su pogoduju za klimu. A šta je radio ovaj jedan, vozeći u kontra smjeru, ostaje njegova tajna.


U isto vrijeme biciklisti u Settleu, u Engleskoj krenuli su na biciklističku kros turu sa brutalnim usponom na Simons Fell. Cilj im je bio vrh Ingelborough. „Theree Peaks Cyclocross“ održava se svake godine u nacionalnom parku Yorkshire Dales. Poznat je kao najteži i najveći ciklokros događaj u Velikoj Britaniji.


Na Misano Adriatico u Italiji brazilac Meikon Kawakami imao je spektakularan pad na stazi. Spektakularno da, ali srećom bez povreda.


Tokom demonstracija u Hong Kongu policija je na demonstrante ispaljivala suzavac i vodene topove, a ovi su uzvraćali kamenjem i benzinskim bombama. Sedmicama se vodi kampanja za više demokratije, a demonstracijama se želi skrenuti pažnja na politički haos u gradu.


Vrijeme je sedmica mode. Tokom Londona Fashion Week, jedan model odjeven u bijelu haljinu, čeka na svoj nastup na Richard Quinn Showu.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen