Donnerstag, 3. Oktober 2019

Rođeni se oprostili od Kupa BiH




Velež je u osmini finala Kupa BiH poražen protiv Tuzla Cityja u gostima sa 1:0.

Kup BiH, 1/8 finala:

FK Tuzla City - FK Velež 1:0

Strijelac: Sesar 59'

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Crnkić, Zitouni, Kojić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar i Zlatković.

FK Velež: Bogdanović, Zeljković, Samardžić, Ćosić, Behram, Marques, Osmić, Berisha, Kuduzović, Ćivić, Kalezić.

Početak meča je protekao u tzv. ispitivanju snaga, a potom je uslijedio udarac za Rođene pošto je iskusni Kuduzović, koji se našao u startnoj postavi, polovinom prvog dijela morao napustiti igru zbog povrede.
Nastavila se poprilično nezanimljiva predstava na Tušnju sve do 30. minute kada je viđena prva prilika. Beriša je šutirao, a golman Tuzla Cityja odlično odbranio njegov pokušaj.
Potom je Velež zaprijetio i preko Kalezića koju minutu kasnije, ali promjene rezultata nije bilo.
Domaći su zaprijetili u 38. minuti. Sesar je ubacio, Vojo Ubiparip šutirao, ali je na visini zadatka bio golman Veleža Bogdanović.
U finišu prvog dijela je viđeno još nekoliko šansi. Malo je nedostajalo da Zlatkovi zatrese vlastitu mrežu, ali je golman Tuzla Cityja Muminović sjajno reagovao, baš kao i u 45. minuti kada je Kojić mogao postići autogol. Tuzla City je u finišu prvog dijela opasno zaprijetio preko Crnkića, ali je Rođene spasila stativa, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.
Otvaranje drugog poluvremena je ponovo donijelo slabiji ritam igre, a onda Tuzla City stiže do vodstva. Igrala se 59. minuta kada je Ivan Seser pogodio iz slobodnjaka za 1:0 na Tušnju.
Šest-sedam minuta kasnije Tuzla City je mogao do drugog gola. Pokušao je Crnkić, ali je njegov udarac ponovo zaustavila stativa.
Pokušako je Velež 15-ak minuta prije kraja preko Zeljkovića, ali je siguran bio danas sjajni Muminović. Golman Tuzla Cityja je bio sjajan i par minuta kasnije kada je pred njega izbio Beriša.
Do kraja je ostalo 1:0, pa je Tuzla City proslavio prolaz u četvrtfinale Kupa BiH.

Porazom na Tušnju Rođeni su se oprostili od takmičenja u Kupu BiH. Utakmicu su odigrali bez većine prvotimaca, sa igračima koji u dosadašnjem toku prvenstva nisu imali veliku minutažu, koji su pokazali su da mogu i da zaslužuju dres Veleža. Uz malo više sreće mogli su ostvariti i malo bolji rezultat.
Nakon ovog susreta Rođeni se već koncentrišu na naredni susret u Premijer ligi u nedelju, kada u gostima igraju protiv Mladosti, Doboj Kakanj
(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen