Japanska jabuka je slatko jesenko-zimsko voće. Boja može
varirati od svetlo žute, preko narančaste pa sve do tamno crvene. Za nju se
može reći da je pravi izvor zdravlja.
Srećom u našim krajevima japanske jabuke ima na svakom
koraku, stoga nemojte zanemarivati ove plodove pune zdravlja.
Prevencija raka
Japanska jabuka je puna antioksidanta poput vitamina A, C i K. Antioksidanti štite organizam od posljedica oksidativnog stresa što može pomoći u jačanju imunog sustava i obrani od bolesti. Posljedice oksidativnog stresa često su povezane sa kroničnim oboljenjima poput srčanih oboljenja i raznih vrsta raka.
Japanska jabuka je puna antioksidanta poput vitamina A, C i K. Antioksidanti štite organizam od posljedica oksidativnog stresa što može pomoći u jačanju imunog sustava i obrani od bolesti. Posljedice oksidativnog stresa često su povezane sa kroničnim oboljenjima poput srčanih oboljenja i raznih vrsta raka.
Probava
Japanska jabuka je bogata dijetalnim vlaknima koji su presudni za dobro funkcioniranje digestivnog trakta. Dijetalna vlakna stimuliraju probavu i pomažu kod problema opstipacije poticanjem crijeva što za rezultat ima izbacivanje štetnih toksina iz organizma.
Japanska jabuka je bogata dijetalnim vlaknima koji su presudni za dobro funkcioniranje digestivnog trakta. Dijetalna vlakna stimuliraju probavu i pomažu kod problema opstipacije poticanjem crijeva što za rezultat ima izbacivanje štetnih toksina iz organizma.
Dobar vid
Ovo ukusno voće je, pored vitamina A, C i K, i odličan izvor zeaksantina. Ovi antioksidanti, koji se često nazivaju „vitamini za oči“, štite oči od oboljenja koja su karakteristična za starije osobe, poput katarakte i makularne degeneracije umanjujući efekte oksidativnog stresa.
Ovo ukusno voće je, pored vitamina A, C i K, i odličan izvor zeaksantina. Ovi antioksidanti, koji se često nazivaju „vitamini za oči“, štite oči od oboljenja koja su karakteristična za starije osobe, poput katarakte i makularne degeneracije umanjujući efekte oksidativnog stresa.
Zdravlje srca
Japanska jabuka na dan i doktor vam nije potreban. Je li japanska jabuka bolja od jabuke? Nedavno sprovedena studija je pokazala da japanske jabuke sadrže visok nivo dijetalnih vlakana, minerala i fenolnih jedinjenja koji su od presudne važnosti u borbi protiv arterioskleroze (glavni uzročnik srčanih oboljenja).
Japanska jabuka na dan i doktor vam nije potreban. Je li japanska jabuka bolja od jabuke? Nedavno sprovedena studija je pokazala da japanske jabuke sadrže visok nivo dijetalnih vlakana, minerala i fenolnih jedinjenja koji su od presudne važnosti u borbi protiv arterioskleroze (glavni uzročnik srčanih oboljenja).
Znanstvenici tvrde da visok sadržaj vlakana, fenola,
minerala i elemenata u tragovima čine japansku jabuku vrlo poželjnom u
antiarteriosklerotičnoj dijeti.
Prijateljica imunog
sustava
Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučljivog dnevnog unosa ovog vitamina. Uvrštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sustav, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.
Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučljivog dnevnog unosa ovog vitamina. Uvrštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sustav, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.
Mršavljenje
Japanske jabuke su odličan izvor dijetalnih vlakana s obzirom da sadrže 6 grama vlakana po voćki (24% preporučljivog dnevnog unosa). Dijetalna vlakna su ključna za mršavljenje jer ubrzavaju probavu i smanjuju apetit.
Japanske jabuke su odličan izvor dijetalnih vlakana s obzirom da sadrže 6 grama vlakana po voćki (24% preporučljivog dnevnog unosa). Dijetalna vlakna su ključna za mršavljenje jer ubrzavaju probavu i smanjuju apetit.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen