Ili janjetina sa hobotnicom.
Prije se o ovome
receptu samo pričalo, ko fol, kao o našem domaćem izumu. A sad i u slikama.
Sastojci:
- 1 manje jagnje (do 15 kg)
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg)
- krompir
Priprema:
Dok se jagnje
vrti na ražnju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je
hobotnica gotova a jagnje ispečeno izvade se krompiri, voda prolije, a
hobotnica baci mačkama i kerovima da ne zajebavaju dok se jede...
Ne znam samo, kad
dođe Evropa u naše krajeve, kako će gledati na ovu jagnjad, a bogami i na
telad. Jer po Briselskim uredbama, zna se tačno, starost, težina, kad se šta
može zaklati... Dok to ne dođe... ko ih šiša...A bogami, ni hobotnica od 2 kila
nije jeftina da se tako baci paščadima. i mačkama...kilo 9 Eura...Druga stvar, ruku
na srce, ja je ne bih ni primicao
janjetini ni da je džaba.
I na kraju...ako povežemo prethodni prilog i ovaj...doktori nikom neće savjetovati da ovo jedu, a sami to jedu...
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen