Sonntag, 25. August 2019

Poraz Veleža u derbiju na Koševu








Sarajevo – Velež 2:1 (0:1)

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Strijelci: 0:1 Brandao 26', 1:1 Šerbečić 51', 2:1 Handžić 61'

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Letić, Đokanović, Šerbečić, Guzina.

FK Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Fajić, Brandao, Ferreryra, Hasanović, Vehabović.

Dobar meč viđen je na Koševu, a na kraju je aktuelni šampion upisao pobjedu nakon preokreta.
Uvodnih 20-ak minuta na Koševu nije ponudilo previše. Vrijedi samo izdvojiti pokušaj Gavrića sa velike udaljenosti, ali je Bobić to odbranio.
Velež je igrao zaista odlično i u 26. minuti su iskoristili šansu koja se ukazala. Šutirao je Brandao, Kovačeviću ispada lopta iz ruku i završava u mreži za 0:1.
Pokušavali su domaći nešto napraviti u fazi napada, ali imali su taj potez viška koji im je onemogućavao da stvore pravu šansu, dok je sa drue strane mostarski tim bio veoma opasan.
Gosti su u još nekoliko navrata ugrozili Kovačevića, ali nisu uspjeli po drugi put zatresti mrežu Sarajeva i na odmor se otišlo vodstvom Veleža od 0:1
Od prve minute nastavka Husref Musemić pruža šansu Handžiću i Tataru umjesto Velkoskog, a očekivano, domaći tim je odmah krenuo ofanzivno.
U 51. minuti su stigli i do gola. Nakon što je Bobić sjajno odbranio udarac Šabanovića, korner je donio pogodak za Sarajevo. Tatar je ubacio, Bobić ispušta loptu do Besima Šerbečića, koji pogađa za 1:1.
Deset minuta kasnije preokret. Rezervista Haris Handžić je sjajnim udarcem savladao Bobića za prednost Bordo tima od 2:1.
Nakon drugog gola domaćih, igra se malo umirila. Sarajevo je prepustilo loptu Veležu, ali Mostarci ovog puta nisu mogli da stvore pravu šansu pred golom Bordo ekipe.
Rezervista Cruz je sa druge strane u 78. minuti mogao povećati prednost, no Bobić mu brani udarac.
Do kraja još nekoliko pokušaja sa obje strane. Ipak, ostalo je 2:1 i Bordo tim je upisao nova tri boda.
(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen