Samstag, 3. August 2019

Mješavina zvukova



Na Champs – Elysees u Parizu se mješaju zvukovi truba i mlaznih lovaca. Kao i svake godine, i ove godine je 14. jula Francuska obilježila godišnjicu pada Bastille, vojnom paradom. Parada je dio sampouzdanja Grande Nation. Slika snage i ponosa. Znak ponosa i hrabrosti.
Ali, ovog puta je nešto bilo malo drugačije. Jedan novi zvuk, koji se mješao sa ostalim zvukovima Velika buka turbina je bila sve bliža, a sa njom i čovjek koji je letio na Hoverboardu preko parade. U jednoj ruci je držao komandu kontrole leta, a u drugoj jurišnu pušku. Kasnije je nadletio počasnu tribinu sa francuskim prdsjednikom Emanuel Macronom, odlazećim predsjednikom EU Komisije Jean Claud Junckerom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Lebdio je iznad i lagano se spustio na zemlju.
Čovjek se zove Franky Zapata, francuski je pronalazač, ekstremni sportista, i nikakav High-Tech exstremist. On je dio parade. Njegovo oružje je prazno. „Flyboard Air“ je njegov pronalazak, i pilotu omogućava let brzinom do 140 kilmetara na sat.
Vojska već ima interesovanja za ovaj borbeni dron sa jednim čovjekom.
Problem: Franky Zapata je zasad jedini čovjek koji može kontrolirati ovaj Hoverboard.
(focus)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen