Sonntag, 4. August 2019

Novo razočarenje za navijače: Treći uzstopni poraz









Velež – Čelik 1:2 (0:1)

Stadion Rođeni.
Sudija: Admir Musić (Sarajevo)
Žuti kartoni: Hasanović, Vehabović, Dario (Velež), Huseinbašić (Čelik)
Strijelci: 1:0 Brandao (17′ iz penala), 1:1 Huseinbašić (48′), 1:2 Vrhovac (50′)
Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Zeljković, Čivić, Hasanović (od 80′ Samardžić), Behram (od 46′ Ovčina), Ćosić (od 56′ Vehabović), Brandao, Berisha, Fajić.
Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dilaver, Huseinbašić (od 78′ Carlos), Grahovac, Isić, Pecelj, Perišić, Jamak, Raguž (od 46′ Blažević), Okić.

Pod imperativom da nemaju pravo na kiks, fudbaleri Veleža u susret sa Čelikom ušli su sa željom da dođu do prve prvenstvene pobjede i obraduju svoje vjerne navijače, koji su i danas u velikom broju ispunili tribine stadiona Rođeni. Ipak, umjesto prve radosti, Velež je doživio i treći poraz i ostao prikovan na dnu tabele.
Već u 4. minuti zaprijetili su domaći poslije kornera, koga je izveo Čivić, ali je odbrana gostiju otklonila opasnost od svog gola.
Samo minut kasnije, u prilici je bio Fajić, poslije grube greške Raguža, ali je golman Pavlović pravovremeno intervenisao.
Kada se činilo da se Čelik oslobodio velikog pritiska, domaćih igrača, Velež je, u 17. minuti, postigao gol. Fajić je ušao u šesnaesterac gostiju, Pecelj je igrao rukom, a sudija Musić pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Brandao, za veliku erupciju oduševljenja domaćih navijača – 1:0.
Gosti su, tri minuta kasnije, bili u prilici da izjednače. Jamak je šutirao, lopta je pogodila Zeljkovića, ali je Bobić bio na mjestu i zaustavio neugodan udarac.
Nusmir Fajić mogao je u 28. minuti da poveća vođstvo svog tima, ali je njegov šut zamalo otišao pored stative.
Na samom otvaranju drugog poluvremena, ukazala se sjajna prilika Čeliku da izjednači, ali je Pecelj iz neposredne blizine loptu poslao iznad prečke.
Taj promašaj dao je krilima gostima, koji potom prvo izjednačavaju, a potom preokretom dolaze u vođstvo.
Igrao se 48. minut, kada je Huseinbašić sa dvadesetak metara opalio kao iz topa i lopta se našla u mreži Bobića – 1:1.
Još se domaći nisu oporavili od šoka, a Vrhovac je u 50. minuti doveo goste u vođstvo. Nakon udarca Jamaka, koga je Bobić nakratko zaustavio, na pravom mjestu bio je Vrhovac i sa 7 metara poslao loptu za vođstvo Čelika – 1:2.
Mogli su gosti u 68. minuti da dođu i do trećeg gola, ali je Hasanović uklizavanjem Dilaveru u posljednji trenutak spasio svoj tim.
Brandao se u 76. minuti našao u prilici da izjednači, ali je lopta pogodila stativu .
U samom finišu utakmice, Fajić je u dva navrata bio u šansi da izjednači, ali je oba puta golman Pavlović sjajno intervenisao.
Dva minuta prije kraja regularnog toka, šansa se ukazala rezervisti Samardžiću, ali je njegov šut zamalo otišao pored gola.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen