Donnerstag, 28. Juli 2016

Velež s legendama Bajevićem, Marićem i Hadžiabdićem,



27. juli 2016.


Konačno jedna lijepa, i dugoočekivana vijest, u vezi sa Veležom i njegovom budućnošću

Velež s legendama Bajevićem, Marićem i Hadžiabdićem, u inat grobara, vratiće se opet u visine

FK Velež 1973.


U  inat svih dušmana i grobara, koji su, kao lešinari, kidisali na Velež, koji su htjeli da ga zauvijek unište i izbrišu, večerašnja vanredna Skupština FK Velež potvrdila je da je Svetinja neuništiva, da će njegovo sveto ime opet zasjati u najljepšem sjaju na radost svih iskrenih veležoljubaca.
Slike ispred hotela Bristol prije i poslije Skupštine podsjetile su na vrijeme kada je Velež pr vi put osvojio veliki srebrni pehar maršala Tita, a veselje, uz pjesmu i skandiranje Rođeni, Rođeni, nastavljeno je od Titovog mosta do parka na Musali.
A da će Velež biti ono što je uvijek bio i da će se vrlo brzo vratiti tamo gdje mu je i mjesto, potvrdio je izbor novog Nadzornog odbora, u kome su možda i najveće legende kluba: Duško Bajević, Enver Marić i Džemal Hadžiabdić. Čitanje njihov imena izazvalo je salvu oduševljenja i veliki aplauz.
Izmijenjen je i sastav nedavno izabranog Upravnog odbora. Umjesto Tome Bajevića i Esmira Živojevića, novi članovi su Neđo Kulidžan i Džemo Bašić.
Uz predsjednika Almira Tasu, novi podpredsjednici Skupštine su Izudin  Kurtović i Milisav Đurasović.
Delegati su večeras donijeli i odluku o izmjeni Statuta FK Velež, a UO treba izabrati Statutarnu komisiju, koja će imati zadatak da izvrši izmjene Statuta.
Takođe, donesen aje i odluka da mandat članova Upravnog odbora traje 4 godine.
U ime novog Veležovog rukovodstva, koje je dobilo plebiscitarnu podršku svih navijača Veleža i u zemlji i u dijaspori, riječi zahvalnosti izrazio je Almir Taso.
„Ispred svih nas koji smo dobili vaše povjerenje, obećavam da ćemo sve učiniti da se Velež što prije vrati u sami vrh bh. fudbala. Hoćemo i želimo da Velež spasimo od nestanka, a garancija za to ste vi, pravi i iskreni navijači, i duh Veleža, koji je neuništiv. Ljubav prema Veležu biće jača od svih onih koji su ga htjeli uništiti. Svi zajedno, do ponovnog uzleta najdražeg kluba“, rekao je Taso.
(Novasloboda.ba)






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen