Dienstag, 19. Juli 2016

Izabrano novo rukovodstvo Veleža, brojne nedoumice ostaju


Poslije večerašnje vanredne Izborne Skupštinme FK Velež, koja je održana u hotelu Bristol, iako su zvanično izabrani Upravni i Nadzorni odbor, predsjednik i podpredsjednici Skupštine, ostalo je nejasno da li će novi ljudi u rukovodstvu Veleža prihvatiti funkcije, jer su oni, prije glasanja, napustili salu. Sve će biti, po svemu sudeći, jasno u naredna dva-tri dana.
Za predsjednika Skupštine izabran je Almir Taso, podpredsjednici su Izudin Kurtović i Milisav Đurasović.
Novi predsjednik Nadzornog odbora je Adem Salčin, a podpredsjednici Nedžad Balavac i Adis Hadrović.
U novi Upravni odbor izabrani su: Selim Isić, Šemsudin Hasić, Ibro Marić, Senad Husnić, Haso Pekušić, Mirsad Rahimić, Tomislav Bajević, Esmir Živojević i Hasan Čustović.
Članovi Skupštine, prije toga, usvojili su zaključak da se pokrene postupak protiv svih onih koji su stvorili dug Veleža u iznosu od 876.000 KM, mada su se čule i priče o dugu od 1,2 miliona KM.
Emir Krpo
(Novasloboda.ba)

*****
Navijačka grupa Red Army Old Crew novim članovima UO: „Ostanite, poslušajte svoju savjest, Velež vas treba“

Poslije sinoćnje dramatične vanredne Izborne Skupštine FK Velež, koja ne dolikuje imenu kluba, pismo podrške novoizabranim članovima Upravnog odbora Rođenih, koji su salu hotela Bristol napustili prije nego što se glasalo zbog verbalnih napada, uputila je navijačka grupa Red Army Old Crew, „koja je uvijek bila i biće uz svoj klub“ .
Tekst, koji je poslat na e-mal redakcije portala Novaslobvoda.ba, prenosimo u cjelosti.
„Molimo i apelujemo, pozivamo sve članove novoizabranog Upravnog Odbora FK Velež da još jednom poslušaju svoju savjest, srce i dušu i da zajedno sa nama, navijačima s bilo koje tribine svijeta, spasimo naš Klub.
Veliku utakmicu treba da odigramo, utakmicu koja će imati i produžetke, utakmicu koju trebamo i moramo dobiti. Utakmicu života za nas Klub.
Velika je čast biti igračem svoga Kluba, nositi onaj crveni dres i na terenu i van njega.
Velež vas treba. Danas  sutra je kasno.
Molimo vas još jednom u ime svih generacija od 1922 godine do danas, u ime svih navijača zaljubljenika u nas Klub :
Poslušajte svoju savjest i idemo svi zajedno.
Mostar u srcu, Veleždo gronba!!!“, stoji u pismu, koje je ispred „raje u dijaspori“ i navijačke grupe Red Army Opld Crew, poslao Sanjin Pala iz Holandije.
(Novasloboda.ba)

***


UG „Mostarski Rođeni“ novim članovima UO: Vi ste posljednja nada za Velež!

Udruženje građana „Mostarski Rođeni“ ovim putem apeluje na predložene članove Upravnog odbora FK Velež da se, unatoč sinoćnjem primitivizmu na onom što je trebala da bude spasonosna Skupština FK Velež, prihvati uloga za koje su predloženi, stoji u današnjem saopštenju ovog udruženja.
„Ne znamo koliko ima potrebe da ponavljamo da Vam javno dajemo svoju podršku s obzirom da smo većinu Vas mi animirali i obavljali razgovore sa svima Vama, a isto ovo ponovili i na lakrdiji od Skupštine sinoć.
U ovom trenutku svima koji žele opstanak kluba mora biti jasno da ste Vi posljednja Veležova nada, te da eventualnim Vašim odustajanjem istorija Veleža duga skoro cijeli vijek postaje sjećanje, a ne realnost. Vjerujemo da je ovo scenario koji nećete dopustiti, iako niste ni krivi ni dužni za takvo nešto. Razumijemo da je ovo veliko breme koje morate ponijeti, ali poručujemo da imate podršku svih onih kojima je Velež u srcu, a u toku našeg djelovanja uvjerili smo se da je broj takvih ogroman.
Nažalost, članovi Skupštine nisu mogli čuti šestogodišnji plan, koji uključuje faze od oporavka do Evrope, ali mi koji znamo za njega apsolutno cijenimo planski pristup problemu, uzimajući u obzir da ste prvi Upravni odbor u proteklih 20 godina koji je iznio neki plan.
Nadamo se da ćete iskazati odlučnost, te da ćete zajedno sa navijačima krenuti u težak put oporavka i vraćanja Veleža na neke stare puteve, toliko daleke da se zadnjih dana čini kao da smo ih samo sanjali.
Sve nas ista ljubav spaja!“, ističe se na kraju saopštenja Udruženja građana „Mostarski Rođeni“.
(Novasloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen