Dienstag, 12. Juli 2016

Gradivo za ponavljanje: Pet stvari koje bi trebali uraditi ujutro svaklo jutro


Pet jednostavnih stvari koje trebate uraditi svako jutro prije devet sati. Rezultat, vitka linija.


Posljednja istraživanja pokazuju da su osobe koje ustaju rano mršavije, zdravije i sretnije od osoba koje vole duže spavati, prenosi portal News.com.au.

Kathleen Alleaume, nutricionistica i autorica knjige "Šta vas jede?" (What’s Eating You?), izdvojila je pet jednostavnih stvari koje trebate uraditi svako jutro prije devet stvari ukoliko želite vitku liniju.

1. Posvetite se fizičkim vježbama, jer za to ujutro imate najviše vremena. Veća je vjerovatnoća da ćete imati više obaveza poslijepodne nego ujutro.

2. Nemojte preskočiti doručak. Istraživanje na Harvadu je pokazalo da osobe koje uvijek doručkuju bolje kontrolišu holesterol, imaju bolju memoriju i ne pretjeruju s hranom tokom drugih obroka u danu.

3. Ujutro uvijek dišite duboko i opustite se. Dvije minute dubokog disanja i meditacije svakog jutra može imati pozitivne efekte za vaše tijelo, i fizički i mentalno. To snižava krvni pritisak, usporava rad srca i reducira stres.

4. Pokušajte se buditi svako jutro u isto vrijeme jer to stabilizuje vaš biološki sat. Zahvaljujući tome stabilizuju se i hormoni koji utječu na apetit i nivo šećera u krvi.

5. Svako jutro pijte vodu, ali ne suviše brzo niti suviše toplu vodu. Ovo će imati pozitivne efekte na vaše zdravlje, jutarnju vježbu, ali i vašu kožu.
(klix.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen