Freitag, 3. Juni 2016

Za arhivu: Kirin kup Japan, BiH – Danska 2:2 (0:2) na penale 4:3



Kirin kup u Japanu
Stadion Toyota u Aichiju
Strijelci: Đurić 52. i 84. za BiH i Kjaer 22. i Fischer 41. za Dansku

BiH: Šehić, Vranješ, Kolašinac, Šunjić, Cocalić, Hadžić, Grahovac, Medunjanin, Duljević, Hajrović i Đurić.

Danska: Schmeichel, Kjaer, Christensen, Vestergaard, Dalsgaard, Delaney, Eriksen, Hojbjerg, Durmisi, Vibe, Rasmussen.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Dansku u polufinalu Kirin Kupa u Japanu. Izabranici Mehmeda Baždarevića došli su do pobjede nakon boljeg izvođenja penala (4:3).
Regularni tok utakmice na stadionu Toyota u Aichiju okončan je remijem 2:2. Golove za Dansku postigli su Kjaer (22) i Fischer (41’), dok je oba gola za bh. tim postigao Milan Đurić (53’, 84’).
U prvih petnaestak minuta utakmice Danci su bili za nijansu opasniji protivnik, a selekcija BiH prvu ozbiljniju priliku je imala u 14. minutu, kada je Đurić glavom šutirao u dobro postavljenog golmana Schmeichela.
Danska je povela u 22. minutu utakmice, a strijelac je bio Kjaer, koji nije imao većih problema da postigne gol nakon što se lopta odbila od golmana Šehića, koji je zaustavio šut Erikssena.
U nastavku utakmice, BiH je zaigrala nešto ofanzivnije i zaprijetila preko Đurića i Medunjanina, ali bez uspjeha.
Danci su povećali vođstvo u 41. minutu preko Fischera, koji je natrčao na odbijenu loptu i savladao Šehića.
Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 2:0 za Dansku.
Početkom drugog poluvremena, Danci su mogli doći i do trećeg pogotka, međutim Šehić brani Ramussenov šut.
Reprezentacija BiH uspijeva smanjiti vodstvo Danske u 53. minutu, preko raspoloženog Đurićam koji nakon odličnog centaršuta Vranješa glavom matira Schmeichela.
Naredni period utakmice pripao je selekciji BiH, koja je prijetila preko Kolašinca i Duljevića, ali izjednačujućeg gola nije bilo.
U 70. minutu BiH ostaje na terenu s igračem manje, nakon što je Vranješ dobio crveni karton zbog starta nad Erikseenom.
Brojčano inferiorna reprezentacija BiH nije se predala i nastavila je napadati protivnički gol što se isplatilo u 84. minuti, kada Milan Đurić postiže svoj drugi gol na utakmici. Akciju je odličnim prodorom započeo Kolašinac.
Utakmica je završena remijem 2:2, te su ekipe pristupile izvođenju penala.
U prvoj seriji penala Rasmussen pogađa, a Vrančić promašuje penal, da bi u drugoj seriji Vestergaard promašio, a Krunić pogodio penal.
Christianesen promašuje u trećoj seriji, a Hodžić pogađa za vodstvo BiH od 2:1. Danci potom dolaze do izjednačenja golom Schonea, ali Stevanović je siguran za vođstvo BiH od 3:2.
Erikssen je pogodio za 3:3, a gol za pobjedu BiH u zadnjoj seriji penala postiže Medunjanin.
U drugom polufinalnom meču, Japan dočekuje Bugarsku u 12.40 sati, a finale i susret za treće mjesto na rasporedu su narednog utorka, 7. juna, na Suita City stadionu u Osaki.

(novasloboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen