Samstag, 18. Juni 2016

Slike sa i oko Eura












Veličanstvene scene, navijači u šarenim bojama radosti i dobrog raspoloženja, sve su to slike kakve smo navikli gledati tokom fudbalskih praznika, kao što je i ovo Evropsko prvenstvo.
Ovom prilikom pozabavićemo se malo više detaljima u gledalištu, ali i sa nekoliko ludih slika sa terena.
„Jedno lijepo i uspješno Euro prvenstvo“ zaželio je jedan par, jednim pravim francuskim poljupcem.
Francuzi su pored uloge domaćina pokazali da se nalaze i u ulozi favorita ovog prvenstva.
Razlog brojnim navijačicama da na svoj način proslave golove svojih miljenika.
Utakmica između Albanije i Švicarske u prvom kolu ličila je na pravu bratsku borbu. Pola ekipa Švicaraca je porijeklom iz Albanije, a osim toga ova utakmica je donijela jedan kuriozitet svih dosadašnjih Evropskih prvenstava. U švajcarskoj ekipi bio je Granit, a u Albanskoj njegov rođeni brat Taulant Xhaka. I šta u toj situaciji da radi majka na tribinama?
Obukla je dres sa bojama i jedne i druge reprezentacije.
Debi na velikim prvenstvima, ali debi i u galerijama ove vrste. Srdačan pozdrav za Albaniju.
Ponekad se za fudbalere u ljutnji zna reći da su kao balerine. Međutim, duel Jana Durice iz Slovačke i Artjoma Dsjuba iz Rusije djeluje kao neka dobro uigrana scena iz nekog baletskog čina.
Slična slika se ponovila i na utakmici Rusije i Engleske. Samo su akteri bili drugi, Wayne Rooney i Alexander Golowin.
A ruska navijačica je konačno mogla odahnuti nakon neriješenog u prvoj utakmici. Kasnije, na drugoj utakmici bilo je malo tužnije.
U isto vrijeme, prohtjevi portugalskih igrača i učinak Ronalda & Co. na terenu malo odudara od superjunaka u koje su se maskirali.
Od svih proslava datog gola, za sada je najupečatljiviji utisak ostavio Marek Hamsik iz Slovačke, nakon postignutog gola protiv Rusije. Sličan krik smo navikli gledati na nekim drugim mjestima.
A van stadiona, prvih dana prvenstva bilo je veoma vruće i uzbudljivo. Policija je imala pune ruke posla. Dok je policija pokušavala da smiri uzavrele strasti huligana, jedna dama se pobrinula da njen make up izgleda kako treba.
(izvor:web)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen