Samstag, 17. Oktober 2020

Uvjerljiva objeda Rođenih

 






Premijer liga BiH, 11. kolo:

Velež – Sloboda 3:0

Strijelci: Mulić 11’, Anđušić 58’, Radovac 83’

Stadion: Rođeni.

Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg).

Žuti kartoni: Radovac, Ćivić, Radović (Velež); Uzelac (Sloboda).

Velež: Bobić, Radović, Bihorac, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Anđušić (od 59′ Osmić), Vehabović (od 59′ Ovčina), Ćivić (od 80′ Zvonić), Radovac (od 86′ Alagić), Mulić (od 80′ Ćatić).

Sloboda: Golubović, Jusić, Uzelac, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Predragović (od 76′ Ristić), Pezer (od 70′ Kadrić), Maksimović (od 62′ Osmić), Mujagić (od 62′ Alić).


Fudbaleri Veleža su po teškom terenu odigrali možda i najbolju utakmicu sezone i u okviru 11. kola Premijer lige BiH savladali Slobodu sa 3:0.

Rođeni su odlično otvorili susret i poveli već u 11. minuti. Mulić je dugo čuvao loptu, a onda pokušao sa silovitim udarcem sa vrha šesnaesterca, a lopta je završila iza leđa golmana Golubovića. Robusnom napadaču Veleža ovo je bio četvrti gol u sezoni, ali prvi iz igre.

U nastavku prvog poluvremena se uglavnom igralo na sredini terena, bez velikih uzbuđenja.

Drugo poluvrijeme otvoreno je pokušajem igrača Slobode, ali udarac Uzelca brani Bobić.

Uzvratio je Pršeš, odličnim udarcem sa vrha šesnaesterca, ali Golobović krajnjim naporom spriečava bivšeg igrača Slobode da postigne gol.

Velež je povećao vođstvo u 58. minuti. U svojoj prvoj utakmici od prve minute, Nemanja Anđušić stiže do prvijenca u crvenom dresu, preciznim udarcem sa desetak metara.

Gosti su nakon toga pokušali izmjenama promijeniti tok igre, ali u tome nisu uspjeli. Umjesto toga, Radovac je u 83. minuti postigao i treći gol za Velež. Vezni igrač Rođenih je lijepo i precizno šutirao sa 16 metara i matirao Golubovića za konačnih 3:0.

(NovaSloboba.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen