Sonntag, 25. Oktober 2020

Podjela bodova u derbiju

 




Velež – Željezničar 1:1 (1:0)

Stadion: Rođeni.

Glavni sudija: Bilbija Luka (Prijedor).

Žuti kartoni: Ćivić, Anđušić, Radovac (Velež), Štilić, A. Zec, Stevanović (Željezničar).

Crveni karton: Ćivić (Velež).

Strijelci: 1:0 - Mulić (7), 1:1 - Alispahić (81).

Velež: Bobić; Ćosić, Bihorac, Ćivić, Radović; Zeljković, Radovac, Pršeš (71. Vehabović), Cvijanović (84. Ovčina), Brandao (62. Osmić); Mulić (62. Anđušić). Trener: Feđa Dudić.

Željezničar: Erić; Stevanović (70. Blažević), Kosorić, Ikić, Milićević; Hajdarević (64. Bekrić), Alispahić, Štilić; A. Zec (64. E. Zec), Mujezinović, Lendrić (64. Juričić). Trener: Amar Osim.

Derbi kola između Veleža i Željezničara završen je bez pobjednika. Rođeni su vodili 74 minute, a u finišu su “plavi”, koji su skoro cijelo drugo poluvruijeme imali igrača više, izjednačili.

Derbi kola između Veleža i Željezničara započeo je topovskim udarcem Radovca sa 25 metara, ali je Erić sjajno intervenisao.

U 7. minuti velika radost za domaće igrače. Gol iz dva poteza: Cvijanović je centrirao, a visoki Mulić bio je brži od Erića i lopta se zakoprcala u mreži – 1:0.

Sreća je u 11. minuti bila na strani Veleža, kada je Ćosić, poslije kornera Stevanovića, nespretno zahvatio loptu, ali je Bobić u posljednjem trenutku izbacio loptu u korner.

Poslije perioda igre bez prilika, u 28. minuti uzbuđenje pred golom gostiju. Cvijanović je izveo nekoliko driblinga i centrirao pred gol Erića, ali je Stevanović u posljednjem trenutku otklonio opasnost. Dva minuta kasnije, Zeljković je iz teške pozicije pokušao iznenaditi Erića, ali je golman gostiju bio na pravom mjestu. Potom je sa dvadesetak metara oštar šut uputio Radovac, a lopta je fijuknula iznad prečke.

Gosti su zaprijetili u 37. minuti, kada je Mujezinović šutirao, a Bobić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

U 42. minuti stvorila se velika gužva pred golom Veleža. Prvo je šutirao Mujezinović, a poslije i Asim Zec, ali je lopta na kraju završila u rukama Bobića.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, koji pokušavaju da izjednače.

U 55. minuti, sudija Bilbija je Čiviću pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu, pa će Rođeni biti na velikim iskušenjima da sačuvaju rezultat.

I sa igračem manje, Velež je, u 60. minuti, izveo brzi kontranapad, koji je Brandao završio udarcem pravo u golmana gostiju.

Cvijanović je, u 75. minuti, poslije dodavanja Anđušića, uputio snažan udarac, Erić je bio na mjestu.

U 77. minuti pokušao je Anđušić, bez opasnosti po gol gostiju.

Devet minuta prije kraja utakmice, Željezničar je iskoristio brojčanu prednost. Bekrić je glavom spustio loptu do Alispahića, kojimje matirao Bobića – 1:1.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen