Sonntag, 18. Oktober 2020

Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

 Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta boja., u kojem je uočljivo da život ide dalje, a tek pokoji snimak ukazuje na pandemiju korone, koja još uvijek vlada velikim dijelom svijeta.

Sarang tim Advanced Light Helicopter, lakih helikoptera (ALH) indijskog ratnog vazduhoplovstva (IAF) nastupilo je tokom parade u povodu 88. Dana vazduhoplovstva, u vazduhoplovnoj stanici Hindon u Ghaziabadu u Indiji.


Poljoprivrednici suše zrna sazrelog šipka na suncu, u jednom polju u blizini Kandaharu, koji je inače treći po velčičini grad u Afganistanu..


U plesnoj dvorani u bolivijskom gradu La Pazu, čovjek u zaštitnom odijelu prska dezinficijenskim sredstvom između dvoje mladenca. Korona čini čuda.


U australijskom parku divljih životinja, jedan mladi kengur, kome su dali ime "Joey", prvi put je izvirio glavu iz majčine torbice, kako bi pogledao na vanjski svijet.


Aktivist grupe za zaštitu klime 'Extinction Rebellion' učestvuje u protestu u Berlinu u odijelu sa outfitom krave.


Jedan oskudno odjeveni Trumpov pristalica maše američkom zastavom i ispred Muzeja umjetnosti Perez u Miamiju, protestuje protiv posjete demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena.


Divovska tikva sorte Atlantic Giant, teška 702,40 kg izabrana je za najtežu tikvu u Donjoj Saksoniji u Njemačkoj, na prvenstvu ove pokrajine u uzgoju tikvi, koje je održano u dvorcu Ippenburg, u blizini grada Osnabrücka.


Na jednom snimku dronom vide se “penzionisani” kruzeri, koji öekaju na demontažu u brodogradilištu Aliaga, u gradu Izmiru, u Turskoj.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen