Freitag, 16. Oktober 2020

Ljubav na visokom nivou

 





Jedan mali viseći most u blizini mjesta Gizling, u Zillertaler Alpama u Austriji, privlači turiste iz čitavog svijeta, u lovu za perfektnim fotosom.

Romantično je na mostu na kome parovi dolaze obučeni prikladno sa vremenom, ljeti u laganim haljinama, koje se uklapaju sa bojama okoline, jezerom koje mirije u dubini, sa pozadinom prekrivenom vječnim snijegom.

Da je ovo mjesto dušu dalo za ljubitelje instagrama, danas je jedan vrlo važan detalj. U Tirolu ima nekoliko sličnih mjesta. Ali, ipak ovaj viseći most je posebno važan za turiste koji mu dolaze u pohode. Pogled se čini spektakularnim, kada se dođe na most. Ispod je ledeno plava boja jezera, a iza planinski vrhovi prekriveni snijegom, motiv kao iz bajke.

Most se nalazi se na 2400 metara nadmorske visine i u sezoni ga dnevno posjeti i do hiljadu posjetilaca, koji čekaju u redu, kako bi se uslikali na mostu. Neki za ovu sliku sa sobom donose i vjenčanice i vjenčana odijela.

Ono što je najvažnije, čak i oni koji imaju straha od visine, na ovom visećem mostu mogu bez problemna napraviti željeni fotografiju. Most je naime visok samo 2,5 metara iznad tla, i potoka koji teče ispod njega.

U mjestu Ginzling, u Zillertaler Alpšama na ovaj hype gledaju ambivalentno. Biti turistički magnet je vrlo važno. Ali mnogi dolaze loše opremljeni i pripremljeni za ovaj ipak naporni uspon. Neki dolaze i zimi, kako bi uhvatili zimski pejsaž sa mosta. Naravno, tada je dolazak mostu pogodan samo za dobro opremljene za skijaške hodanje.

Sve u svemu, kvaka je u tome što most nije uopšte visok, ali daje jednu fantastičnu perspektivu.

(viewmag)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen