Freitag, 9. Oktober 2020

Na parove razbrojs

 








Fudbalski stadioni u Bundesligi su otvorili vrata za gledaoce. U prodaju se pušta do 20 odsto kapaciteta stadiona i to samo za domaće navijače, kojima je preporučeno da za vrijeme utakmice sjede.

To je rezultat dogovora predstavnika svih 16 njemačkih saveznih država, po kome se uvodi šestonedeljni probni period tokom koga će biti dopušten dolazak gledalaca na utakmice fudbalskog prvenstva. Na stadionima se primenjuju stroge epidemiološke mjere, a prodaja i konzumacija alkohola je zabranjena.

Dolazak gostujućih navijača nije dozvoljen, a svaka ulaznica je povezana sa ličnim podacima gledaoca, kako bi se moglo pratiti kretanje svih onih, koje dođu na stadion.

Na snazi su mjere fizičke distance, a gledaoci obavezno moraju imati zaštitne maske.

Također je na snazi i mjera, po kojoj se, u slučaju povećanja broja zaraženih u nekom gradu, ili regiji, može zabraniti prisustvo gledalaca na utakmici.

Do sada su odigrana tri kola Bundeslige. Na nekim stadionima su bili prisutni gledaoci, kao što se vidi sa slika u prilgu, a na nekim, kao što su bile utakmice Bayern Munchena, gledalaca nije bilo, prema odluci tamnošnjih nadležnih zdravstvenih službi

(stern)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen