Freitag, 2. Oktober 2020

Bayern osvojio i peti trofej ove godine

 



Superiorni Bayern iz Münchena osvojio je Superkup Njemaöke, i tako osvojio peti trofej u 2020. godini.

Rekordni prvaci osvojili su njemački Superkup pobjedom 3: 2 protiv Dortmunda, čime su zaokružili tzv. Quintuple, petorku. Prethodno su već bili prvaci i osvajači kupa u Njemaökpj, osvajači Lige prvaka i Uefa Superkupa, 2020..

Bayern - Borussia 3:2

Sdtrijelci: Tolisso 18', Muller 32', Kimmich 82' / Brandt 40', Haaland 55')

Fudbaleri Bayerna osvojili su njemački Superkup nakon što su na Allianz Areni pobijedili Borussiju Dortmund rezultatom 3:2.

Aktuelni prvaci Evrope su poveli u 18. minuti golom Tolissa nakon sjajnog kontranapada. Davies je s lijeve strane našao Mullera u sredini koji sjajnom loptom proigrava Comana. Francuz potom idealno dodaje do Tolissa čiji zicer Hitz odbija u prečku, ali se lopta odbija nazad Tolissu koji iz drugog pokušaja ne griješi.

Vrlo brzo Bavarci su udvostručili vodstvo, a ovaj put strijelac je bio Muller nakon sjajnog centaršuta Daviesa.
Borussia se vratila u igru pet minuta prije odlaska na odmor golom Brandta. Haaland ga je idealno proigrao, a Brandt je sjajnim udarcem zakucao loptu kraj Neuera. Ujedno je 2:1 bio rezultat prvog poluvremena.
Vrlo brzo nakon što se krenulo s centra u drugom poluvremenu Borussia je izjednačila. Delaney je oduzeo jednu loptu, odlično proigrao Haalanda koji bježi odbrani i rutinski matira Neuera.

I kada su svi mislili da će pobjednik biti odlučen nakon penala, Bayern je osam minuta prije kraja utakmice došao do konačnih 3:2. Delaney je izgubio loptu na sredini terena, Kimmich je potom odigrao dupli pas sa Lewandowskim te uputio udarac koje Hitz brani. Međutim, Kimich je u padu nevjerovatnom reakcijom odbijenu loptu ipak pospremio u mrežu.

(sport)


Svjetski klupski kup 2020. još pod znakom pitanja


dosadašnji Klupski prvaci svijeta

U decembru Bayern ima priliku da osvoji i šestu ovogodišnju titulu: najbolji svjetski tim 2020. godine, što bi bilo drugi put nakon 2013. godine.

Međutim, još postoji veliki upitnik o održavanju Svjetskog klupskog kupa u Kataru.

Bayern München već ima kartu za Svjetski klupski kup. Ali da li će se i kada kup održati, još uvijek je neizvjesno, kako navodi "Münchner Merkur". Sada počinje veliko čekanje protivnika.

Osim katarskog prvaka ak-Duhail SC, još se nijedan tim se nije kvalifikovaoao.

Podsjećanja radi: Na Svjetskom klupskom kupu međusobno se takmiči šest kontinentalnih prvaka i nacionalni prvak države domaćina. Domaća ekipa razigrava sa prvakom Oceanije, i pobjednik susreta se pridružuje prvacima Azije, Afrike i Sjeverne Amerike u četvrtfinalu. Pobjednici četvrtfinala sastaju se s prvacima Europe i Južne Amerike u polufinalu, i na kraju, dva pobjednika se u finalu bore za naslov svjetskog klupskog prvaka.

Barcelona je dosad jedini tim koji je u jednoj godini osvojio svih šest titula, 2009. godine.

(sport)

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen