Sonntag, 11. Oktober 2020

Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

 Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta boja.

Budno oko: Uprkos sve većem broju infekcija u Francuskoj, veliki modni brendovi planiraju i digitalne i analogne revije pred malobrojnom publikom za Sedmicu mode u Parizu - uključujući ovog posjetioca na jednoj prezentaciji Kochéa u Parc des Buttes-Chaumont.


Izgubljen u mislima: Sam na šetalištu Marine Drive u Mumbaiju u Indiji, zabrinutost zbog ogromnog porasta virusnih infekcija u zemlji mogu se i tako na kratko ignorisati.


Protesti sa kolicima: Članovi profesionalnog udruženja za umjetnost i zabavu marširaju sa kutijama na točkovima kroz Santiago de Chile, u zemlji koja je teško pogođena virusom i traže veću podršku predsjednika Sebastiana Pinere u krizi u Coroni.


Festival žetve: Nakon duge ljetne suše, jaka zimska kiša došla je u Australiju i dovela do ponovnog cvjetanja polja, poput uljane repice ovdje u Hardenu, jugozapadno od Sydneya.


Mali pozdrav: Poput ovo dvoje učenika u njihovom đačkom domu, čitav škotski grad Glasgow već je sedmicu dana u djelomičnoj blokadi.


Prvi dan škole: Nakon pola godine zatvaranja vezanog za koronu, škole u Zimbabveu, poput one u glavnom gradu Harareu, ponovo su otvorene.


Uživanje u kupovini: U luksuznom kvartu Ginza u srcu Tokija, radost kupovine nije umanjena uprkos potrebi za maskom.


Tražeći zaštitu: Ove žene prate vijesti, dok se u bunkeru u Stepanakertu kriju od bombi koje su pale na ratom zahvaćeni region Nagorno-Karabaha, u novom rasplamsalom sukobu između Azerbejdžana i Armenije.


More zastava: U znak sjećanja na žrtve COVID-19, u Madridu u Španiji postavljena je mala zastava za svakog umrlog.


Na svom mjestu: Greta Thunberg, predvodnica globalnog pokreta za zaštitu klime Fridays For Future, sudjelovala je u demonstracijama ispred švedskog parlamenta Riksdagen u Stockholmu na globalni dan protesta protiv klime.

(sz)

Smail Špago

(Novasloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen