Freitag, 24. Juli 2020

Skokom u Neretvu obilježena 16. godišnjica obnove Starog mosta



Najava za 454. skokove

Ostanite kući, gledajte skokove na TV. (Face TV od 16:00)

Skokom u Neretvu sa Starog mosta u Mostaru obilježena je 16. godišnjica obnove tog spomenika.

Skok u Neretvu je izveo Ermin Sarić u organizaciji Kluba skakača u vodu Mostari, koji je danas najavio i 454 tradicionalne skokove za nedjelju.
Glasnogovornik Klubu skakača u vodu "Mostari" Saša Oručević je kazao kako će se ovogodišnji skokovi održati 26. jula s početkom u 16 sati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Kazao je kako je bilo teško organizovati ovogodišnju manifestaciju zbog probleme uzrokovanih koronavirusom, ali da se tradicija mora čuvati i da održavanje skokova nije bilo upitno ni u jednom trenutku.
"Poštujući izrečene mjere, na platou ispod Starog mosta tokom skokova moći će prisustvovati svega 300 ljudi, i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova", pojasnio je Oručević.

Ljubitelje ovog adrenalinskog sporta je pozvao da spektakl iz Mostara prate putem malih ekrana navodeći kako je osiguran direktan prijenos.

"Publika će imati šta vidjeti", kazao je navodeći kako takmičari dolaze iz čitave regije.
"Procjena je da će nastupiti između 40 i 50 takmičara", kaže Oručević. Pojasnio je kako će se tačan broj takmičara znati na dan skokova, nakon obavljenih ljekarskih pregleda.
Ove godine je prvo mjesto u kategoriji skokova na glavu "Mostarska lasta“, slobodno pa će po procjeni organizatora biti takmičenje neizvjesno do zadnjeg trena.
Svaki skok kako je kazano pod budnim okom će pratiti stručni žiri kojim će ovog puta predsjedati Alica Jakirović, a činit će ga i Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen