Montag, 27. Juli 2020

Prerano otišli

Mnoge zvijezde su umrle u mladosti. Svi su imali svoj život pred sobom. Koliko bi danas imali godina? Evo nekoliko usporedbi.


Marilyn Monroe (lijevo) postala je svjetska zvijezda 1950-ih i još uvijek je ikona filmske industrije. Monroe je umrla 1962. u dobi od samo 36 godina - službeno od prevelike doze tableta za spavanje. Danas bi ljepotica imala 94 godine, a time bi imala isto godina kao i kraljica Elizabeta II.


Divili su mu se, poštovali ga, ali nažalost preminuo je prerano: James Dean (lijevo). Početkom 1950-ih glumac je uživao veliki uspjeh sa filmovima poput "Beyond Eden", “Istočno od raja” (1955). A u septembru 1955. tragični kraj: U dobi od 24 godine tragični udes udes sa svojim Porscheom. Ove godine bi navršio 89 godina, poput glumca iz "Star Treka" Williama Shatnera.


8. januara 1935. godine rođen je dječak koji će jednog dana postati najveća muzička zvijezda na svijetu. Govorimo o Elvisu Presleyju (lijevo). U augustu 1977, "King of Rock 'n' Roll" umro je zbog zakazivanja rada srca u 42. godini. Da se to nije dogodilo, ove godine bi proslavio 85. rođendan - poput Dalaj Lame.


Ikona borilačkih vještina Bruce Lee (lijevo) život je završio tragično. Kada je ovaj umjetnik borilačkih vještina iznenada umro u 32. godini života 1973. godine, cijeli svijet je bio šokiran. Uzrok smrti još uvijek nije poznat - vjerovatno je umro od oteklina na mozgu, što je bila posljedica alergijske reakcije. Danas bi Lee imao 80 godina, poput njegovog kolege, glumca Chucka Norrisa.


Dvije muzičke legende ugledale su svjetlo dana 1943. godine: Jim Morrison (lijevo), glavni pjevač The Doors-a i Mick Jagger iz Rolling Stonesa. Dok Jagger još uvijek obilazi svijet sa svojim bendom, Morrisonov život poprimio je tragičan zaokret. U 27. godini života umro je 3. jula 1971. godine u Parizu, od zatajenja srca.


Pjevač sa Jamajke Bob Marley (l.) rođen je 1945. godine kao i muzičkii kolega Rod Stewart. Marley se smatra najvažnijim predstavnikom reggae muzike. Pjesme poput "No Woman, No Cry" ostale su nezaboravne. Umro je 1981. u 36. godini života od posljedica raka. Rod Stewart, s druge strane, prkosi životnom radošću, sa svojih 75 godina.


1997. godine svijet je zadržao dah na trenutak: princeza Dajana (lijevo) poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Njena rana smrt sa 36 godina i njen burni život kao supruga princa Charlesa pokrenuli su milione srca širom svijeta. Poput američke glumice Meg Ryan, ove godine bi proslavila 59. rođendan.


Kraj legende "Grunge" rock muzike Kurta Cobaina (lijevo) je takođe bio tragičan. 5. aprila 1994., frontman Nirvane počinio je samoubistvo u 27. godini. Francuski DJ David Guetta rođen je iste godine kao Cobain, a svoj 53. rođendan slavi 7. novembra.


S više od 75 miliona prodanih ploča, Tupac Shakur (lijevo), poznatiji kao 2Pac, jedan je od najuspješnijih repera ikada. Na vrhuncu karijere, njegov život završava prerano. Nepoznati čovjek ga je upucao 7. septembra 1996. godine u dobi od 25 godina. Danas bi imao 49 godina - kao Teslin šef Elon Musk.


Ova vijest je neočekivano pogodila fanove 2013. godine: 13. jula te godine glumac "Glee" Cory Monteith (lijevo) umro je u 31. godini. Uzrok smrti bila je smrtonosna mješavina heroina i alkohola. Poput glumca Jamieja Dornana, ove 2020. godine proslavio bi 38. rođendan.


Pjevačica Amy Winehouse također je izgubila borbu protiv ovisnosti 23. jula 2011. godine i umrla od trovanja alkoholom, kad je imala svega 27 godina. Tokom svoje osmogodišnje karijere prodala je više od 33 miliona ploča i dobila je šest Gremija. 1983. godine nije rođena samo Winehouse, već i glumica Mila Kunis, koja će ove godine napuniti 37 godina.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen