Freitag, 10. Juli 2020

Odmori u BiH





Uz skokove i baklje sa Starog mosta predstavljena inicijativa “Odmori u BiH”

U Mostaru je, uz skokove i baklje sa Starog mosta, i uz poštivanje epidemioloških preporuka, predstavljena Inicijativa “Odmori u BiH”, koja je zamišljena kao svojevrsna “prva pomoć” turističkom sektoru BiH.

“BiH je zemlja koja nudi sadržaje tokom cijele godine, a ne da je to samo sezonska djelatnost. Riječ je o nizu aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, koje imaju za cilj pomoći bh. turizmu da svoj potencijal što bolje predstavi domaćem i regionalnom, a potom, kada ono ponovo bude aktuelno, i međunarodnom tržištu”, rekla je Nataša Musa, predsjednica fondacije Sarajevo Navigator.

Božena Kaltak, u ime UNDP-ja i projekta Via Dinarica, uz pohvale inicijatorima projekta, pozvala je građane da uživaju u ljepotama BiH i time pomognu daljem razvoju turizmu u zemlji.

Inicijativa je pokrenuta iz same turističke industrije BiH, a jedna od prvih aktivnosti u okviru inicijative “Odmori u BiH” bila je pokretanje inovativne web platforme www.odmoriubih.ba, koju je predstavio Enis Avdić, izvršni direktor Sarajevo Navigator.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen