Freitag, 17. Juli 2020

Sjećate li se Hurem?






Prije sedam, osam godina glumica Meryem Uzerli je u ulozi sultanije Hurem, žarila je i palila u turskoj televizijskoj seriji “Sulejman Veličanstveni.”

Glumica turskih korijena je sada u rodnom gradu Berlinu otvarila radnje u kojoj prodaje veganske slatkiše. U ponudi Meryemine radnje, koju je otvarila zajedno sa prijateljima, prodaje se kafa, čajevi, sladoled, čokolada i poslastice bez glutena.


Za podsjećanje: Meryem Uzerli je rođena 12. augusta 1983. godine, u mješovitom braku majke Njemice i oca Turčina, kao najmlađa od četvero djece. Glumu je studirala u Hamburgu od 2000. do 2003. godine. Njena najzapaženija uloga bila je sultanija Hürrem u turskom istorijkom spektaklu Sulejmana Veličanstveni, za koju je osvojila niz nagradu. Meryem je odrasla u njemačkoj i slabo je govorila turski, pa je uz snimanje serije paralelno učila i turski jezik. Sve druge uloge odigrala je na njemačkom jeziku. Godine 2013. napustila je snimljene serije iz privatnih razloga, nakon 102 snimljene epizode, a u ulozi sultanije Hürrem naslijeila ju je glumica Vahide Gördüm.

(haber)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen