Mittwoch, 15. Mai 2019

Uoči Evrovizije: Lady Gaga bi bila ponosna














Moćni glasovi, velike emocije i Mega-Gaga izgledi! Otprilike bi se tako mogao rezimirati put do uspjeha na ovogodišnjoj Evroviziji.
Takmičenje za Pjesmu Evrovizije, koje će se ove godine održati u Tel Avivu, otvoreno je predstavljenjem 41 zemlje učesnice. I pri tome su se neka „zlatna grla“ pokazala u neobičnim tehničko odjevnom outfitima.
Pjevačica Tamta (38) sa Kipra lebdjela je u kraljevsko plavim sjajnim naočalima preko narandžastog tepiha, uprkos previsokim štiklama. Respekt!
Ni prošlogodišnja pobjednica Netta Barzilai (26) nije se dala zbuniti. Došla je žutom pletenicom uz sjajnu bijelu haljinu sa ogromnim šlajerom, koga su nosile tri djevojke u žutim bodijima, sa odgovarajućim dokoljenicama.
Nekoliko učesnika, sa interesantnim outfitima, pokazujemo u slikama iz galerije.
U ovom šarenilu boja, njemačke predstavnice duo S!sters, Laurita Spinelli (26) i Carlotta Truman (19) djelovale su suzdržano, skoro skromno i usput, jedino su njih dvije izabrale tradicionalnu crnu boju, uz malo blistavog blještavila, u obliku minđuša, nekoliko šljokica i srebrne tašnice. Samo je pitanje, koliko će se to u ovom šarenilu boja, kostima i frizura, dopasti žirijima širom Evrope, pitaju se njemački mediji.
U velikom finalu u subotu, sigurno mjesto imaju učesnici iz takozvane „velike petorke“ Njemačka, Francuska, Španija, Velika Britanija i Italija, kao i zemlja prošlogodišnjeg pobjednika, i ove zemlje mogu glasati o plasmanu zemalja iz dva polufinala.
Prvo polufinale je već održano u utorak 14. maja, gdje je od 17 učesnika, izabrano deset, za finale.
Drugo polufinale je u četvrtak 16 maja, takođe, od 21 sat, gdje se preostalih 18 zemalja takmiči za narednih deset mjesta u finalu.
Konačno, finale će se održati u subotu 18. maja, također od 21 sat.
(bild)
(NovaSloboda.ba)


Slovenija i Srbija izborile ulazak u finale ESC
Deset zemalja, među kojima su i Srbija i Slovenija, ušlo je u utorak u Tel Avivu u finalno takmičenje za pjesmu Evrovizije.
U prvom polufinalu za prolaz dalje borilo se 17 zemalja, a kvalifikovale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.
Prolaz dalje nisu izborili Crna Gora, Mađarska, Poljska, Finska, Belgija, Gruzija i Portugal.
Finalna veče Izbora za Pjesmu Evrovizije 2019. godine održaće se u subotu, 18. maja. Dvadeset šest država će učestvovati, po deset kvalifikovanih iz polufinala i šest automatskih kvalifikovanih, “velika petorka” (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo) i domaćin Izrael. Svih četrdeset dvije države učesnice mogu glasati za svoje favorite.
Bosna i Hercegovina na ovogodišnjem takmičenju nema svog predstavnika.
(Fena)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen