Sonntag, 5. Mai 2019

I jeleni ubijaju



Slučaj zabilježen u mjestu Wangratte, 250 kilometara udaljenom od Melbournea u Australiji.
Jelen usmrtio svoga gazdu, a teško povrijedio njegovu ženu. Kako su javili mediji, jelen je bio punih šest godina u vlasništvu porodice ubijenog muškarca.
Četrdesetsedmogodišnji muškarac čuvao je jelena na svom imanju, kada ga je životinja neočekivano napala. Usljed povreda je preminuo, a njegova supruga je zadobila povrede opasne po život i smještena je u blonicu..
“Neobično je, ali ne i nečuveno, da je zarobljeni jelen napadao ljude, posebno tokom jesenje sezone parenja”, navodi se u saopštenju australijskog Udruženja za brigu o jelenima.
Jeleni su u Australiju uvezeni u 19. vijekuu, uglavnom u svrhu lova.
Međutim, populacija je vremenom podivljala i proširila širom zemlje sa sve većim zahtjevima za povećanu kontrolu u mnogim oblastima, u kojima se smatraju štetočinama.
U izvještajima za period između 2000. i 2013. godine, koji se odnose na smrtne slučajeve usljed napada životinja, nijedan slučaj nije uključivao jelene.
Policija je saopštila da je eutanizirala jelena na mjestu događaja, zbog bezbjednosti medicinskog osoblja, koje je izišlo na mjesto događaja.
Lokalni mediji su objavili da je ženu spasio njen sin, udaranjem jelena drvenom motkom.
(bbc)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen