Freitag, 24. Mai 2019

Svijet i u svijetu svašta – Slike sedmice


Francuska slavi jedan rođendan: Eiffelov toranj je napunio 130 godina, „Bon Anniversaire“, dragi Eifellov toranje, znak raspoznavanja Pariza osvijetljen je tim povodom u punom sjaju. Tri večeri su mještani i turisti mogli uživati u posebnom ugođaju.

U Eagle Passu u SAD, jedan granični službenik pomaže sedmogodišnjem dječaku da izađe iz vode, nakon pada sa splava na rijeci Rio Grande. Svake godine, stotine hiljada ljudi bježe od nasilja i siromaštva u Centralnoj Americi, pokušavajući se dokopati SAD.

U Nurnbergu, u Njemačkoj, tokom narodne svečanosti pod nazivim Nurnberg Volksfest, svjetski poznata trupa „Geschwister Weisheit“, Braća mudrosti, predstavila se show programom superlativa. Nirnberški fest ove godine obilježava 100 godina postojanja.

U isto vrijeme u Hamburgu, Njemačka, održavao se Hafenfest, Lučka svečnost i tim povodom kruzer „Aidaperla“ je uplovio u rođendansku luku. Rođendan luke Hamburg smatra se najvećom  lučkom svečanosti na svijetu.

Greške tokom izvlačenja brojeva lotoa nisu baš tako česte, ali se, ipak, dešavaju. Ovog puta, desilo se tokom izvlačenja brojeva njemačkog lotoa. Peta kuglica sa brojem 1 ispala je zajedno sa četvrtom, kao što se vidi na slici. Izvlačenje je ponovljeno, uz pomoć rezervne mašine, koje stalno stoji spremna, u slučaju sličnih nezgoda. E sad je pitanje, kako su se osjećali svi oni koji su do ovog trenutka imali sve pogođene brojeve.

Kako to izgleda kada u osnovnoj školi u Lianyungangu, u Kini, osnovci uče „mentalnu aritmetiku“, vidi se sa slike u prilogu.

U Meldonu, u Velikoj Britaniji, dvije prigodno obučene žene učestvovale su na godišnjem „Maldon Mud Race“. Tu se radi o dobrotvornoj manifestacoiji, tokom koje učesnici moraju puzati kroz blatnjavo korito rijeke.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen