Samstag, 4. Mai 2019

Čarolija jednog slobodnog udarca


Slobodan udarac Lionela Messija protiv FC Liverpoola užitak za svakog ljubitelja fudbala.
Don't mess with Messi! Ne mjerite se sa Messijem: Liverpool je igrao dobro, ali je izgubio prvu utakmicu u polufinalu Champios League kod FC Barcelona, prije svega zbog Lionala Messija.
Kod pobjede od 3:0, on je postigao svoj 599. i 600. gol za Katalonce, u zvaničnim utakmicama. Njegov slobodan udarac u 82. minuti ostavio je bez daha gledaoce, kako na stadionu, tako i pored tv ekrana, širom svijeta..

Sve je počelo jednim faulom, za koji Messi, naravno, nije imao razumijevanja. Odbrambeni igrač Liverpoola Fabinho, koji je oborio zvijezdu Barcelone, takođe, nije imao razumiijevanja za zvižduk sudije. Minuta je 82., rezultat 2:0 za Barcelonu.

Lopta se nalazi na 20 metara od gola. Messi je zahvata unutrašnjom stranom njegove jače, lijeve noge.

Tek tada posmatra, kakvu putanju lopta opisuje leteći u pravcu gola.

Igrači Liverpoola u živom zidu skaču u vis, kako bi loptu eventualno skrenuli. Međutim, ovdje su imali posla sa Lionelom Messijem.

Protiv preciznog udarca Messija, golman Liverpoola Alisson Becker nije imao ni trunke šanse. Famozno udarena lopta leti u same rašlje.

To je bio gol broj 600, u zvaničnim utakmicama za Barcelonu, za koju igra od svoje 14. godine. Navijači u ekstazi ovacijama pozdravljaju strijelca.

Messijeve kolege, takođe, imaju razumljivu potrebu da budu blizu njihovog prominentnog kolege i žure da proslave zajedno sa njim.

Igrač Liverpoola Andrew Robertson, pun divljenja je rekao: “Ovaj slobodan udarac je svjetska klasa. Nije se mogao spriječiti. Messi je najbolji igrač na svijetu”.

Slavlju su se priključili i Arturo Vidal i Ivan Rakitić. Jürgen Klopp, trener Liverpoola, Mesija je nazvao “nezaustavljivim”.

A trener Barcelone Ernesto Valverde je na press konferenciji nakon utakmice kazao: “Ne znam kako to Messi čini, ali on to čini uvijek. Zadaje strah protivniku”.
(web)
Smail Špago


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen