Sonntag, 12. Mai 2019

Taj čudesni svijet - Slike sedmice


Fotografija Norveške agencije za kontrolu ribarstva pokazuje jednog Beluga kita, koji nosi pojas sa natpisom „Oprema St. Petersburg“. Ribari su oslobodili kita, a do danas se šire špekulacije odakle potiče ova životinja.

U uvodnoj svečanosti, u tvrđavi Kustrin u Poljskoj, jedan učesnik u uniformi treće saksonske ratne pukovnije puca iz muškete. Svake godine, vojno istorijska udruženja, susreću se kako bi održali sjećanje na bitke vođene u 18. vijeku, pojavljujući se u istorijskim uniformama, sa istorijskom opremom, marširaju i insceniraju borbe iz nekadašnjeg sedmogodišnjeg rata, koji je nekada donio mir u ove krajeve.

Pogled iz vazduha, snimljen dronom, pokazuje berbu šparoga na polju na Beller Hofu, u blizini Kelna u Njemačkoj.

U gradu Gunpo, u Južnoj Koreji, posjetioci prolaze kroz ogromni park, u kome su kraljevske  azaleje (Rhododendron Schlippenbachii) upravo u jeku cvjetanja.


Biciklista je upravo zauzeo pravac kroz žuta polja uljane repice, u blizini Hanovera u Njemačkoj. Praznik boja.

Dok jedna demonstrantkinja govori kroz megafon, okolo prašte dimne bombe. Sve se dešava u Strassburgu u Francuskoj. Protesti se održavaju svake godine, na istom mjestu, povodom 1. maja, Praznika rada.

A u isto vrijeme, u Otumbi, u blizini Mexico Cityja, održava se tradicionalni godišnji sajam magaraca. Učesnici okićeni tradicionalnim kostimima, sa šareno ukrašenim magarcima, dolaze sa svih strana.
Razni ljudi, razni običaji.
(web)
Smail Špago


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen