Samstag, 25. Mai 2019

Svijet i u svijetu svašta – Slike sedmice


Kako izgleda kad sunce izlazi preko ostrva Coquet, malog ostrva uz obale Northhumberlanda, u Velikoj Britaniji, vidi se na slici u prilogu.

U Guzaru, u Afganistanu, vojnici Nacionalne armije, mole, dok čekaju vrijeme početka iftara.

U Cannesu u Francuskoj, otvoren je ovogodišnji Cannes Film Festival. Na crvenom tepihu, naravno, bile su prisutne brojne zvijezde, i istovremeno se pobrinule za mnogo različitosti.

U Bonnu, Njemačka, umjetnik Ottmar Horl je na Trgu pred katedralom u Bonnu, ispod spomenika Ludwigu van Beethovenu, postavio više od 500 jedinstveno dizajniranih, oko jedan metar visokih Beethovenovih figura, izlivenih od posebne vrste plastike.

Tokom Azijskog kulturnog festivala u Pekingu, u Kini, redovno bude izveden ples ruku, „Silk Road Blossoms“, „Put svilenog cvijeća“, sa ogromnim brojem učesnika.

U Seoulu, u Južnoj Koreji, jedan čovjek pokušava da jede, sa zaštitnom maskom na licu, kako bi ukazao na probleme zagađenja vazduha u glavnom gradu ove zemlje.

U Karakasu, Venezuala, čovjek nosi bocu plina, koju je obezbijedila vlada, po cijeni od 0,13 dolara. Više od 3 miliona Venecuelanaca napustilo je svoju zemlju posljednjih godina zbog rastuće političke i ekonomske krize.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen