Sonntag, 26. Mai 2019

Igrači Veleža dočekani uz pjesmu i bakljadu








fotosi: NovaSloboda.ba

Slavlje je krenulo još u srijedu, a danas kad je matematički osiguran plansman u Premijer ligu BiH, euforiji navijača Veleža nije bilo kraja.
Autobus s igračima iz Visokog dočekan je noćas na sjevernom ulazu u Mostar, pored naselja Zalik. Mnoštvo Mostaraca došlo je da dočeka svoje šampione, a posebna atmosfera nastupila je kad su iz Visokog pristigli prvo najvatreniji navijači, a potom i autobus s igračima
Zapalile su se baklje, stotine njih, krenula je pobjednička pjesma. Navijačima su se pridružili i igrači, a prednjačio je kapiten Zvonić.Orile su se neke nove pjesme, ali neke kojih se sjećaju navijači Veleža još iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Podsjećamo, Velež je pobjedom protiv Bosne u Visokom (0:2) i matematički, kolo prije kraja, osigurao povratak u Premijer ligu. Od početka je to bila trka sa sarajevskim Olimpikom koja je na momente izlazila iz sportskih okvira.
Pravo slavlje uz cjelodnevni program planirano je za posljednje kolo, ono naredne subote. Tada u Vrapčićima gostuje Igman iz Konjica, a u Mostaru se očekuje obaranje rekorda posjećenosti stadiona Rođeni.
Velež se nakon tri godine vratio u društvo najboljih nogometnih timova naše zemlje. Kruna je to projekta kojeg je s predsjedničke pozicije predvodio Šemsudin Hasić, a s trenerske Ibro Rahimić.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen