Donnerstag, 23. Mai 2019

Izuzetno važna pobjeda Rođenih














fotosi portali: novasloboda, sportsport, klix, fk velež, Mirso

Prva liga FBiH, 28. kolo

FK Velež - NK Vitez 1:0

Sudija: Haris Halkić (Sanski Most)

Strijelci: 1:0 Zvonić (36’)

FK Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Marques, Kuduzović (od 68’ Mešanović), Zeljković, Vehabović, Ćosić (od 63’ Berisha), Samardžić (od 51’ Ovčina), Brandao, Fajić

NK Vitez: Kragić, Imamović, Ćatić, Salihagić, Rovčanin, Topalović, Džaferović, Zec, Čakar, Gačan, Vujica.

Danas je Velež, na svom stadionu Rođeni, ugostio ekipu Viteza u 28. kolu Prve lige FBiH i slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Bodreni od svojih vjernih navijača, fudbaleri Veleža današnjom pobjedom protiv Viteza i poraza Olimpika približili su se plasmanu u premijeligaško društvo. Šampionska fešta može početi, iako su do kraja prvenstva ostala još dva kola. I pored svih nepravdi, rijetko viđenih prljavština van terena, Rođeni su smogli snage da kvalitetom sve to nadmaše i da svojim vjernim navijačima u zemljii dijaspori podare titulu i plasman tamo gdje mu je i mjesto.

Velež je bolje otvorio susret, odmah počeo prijetiti, ali se na početku utakmice istakao golman gostiju.
Nusmir Fajić je nakon 15-ak minuta igre uspio zatresti mrežu gola Viteza, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.
Koji trenutak kasnije zaprijetio je i Vitez preko Rovčanina, ali promjene rezultata nije bilo.
Nastavila se, međutim, dominacija Veleža, a najopasniji po gol gostiju je bio Fajić. U 27. minuti je pogodio prečku, lopta se odbila i na gol liniju, pa Velež nije uspio stići do vodstva.
Ipak, Rođeni su u 35. minuti konačno probili odbranu gostiju. Vehabović je centrirao, a Zvonić glavom pogodio za 1:0.
Vodstvom Veleža se otišlo na odmor, a domaći su u dobrom ritmu nastavili i u drugom poluvremenu.
Zvonić je nakon 10-ak minuta igre u nastavku imao dobru šansu da povisi prednost Veleža, ali je golman gostiju odlično intervenisao.
Nastavile su se nizati šanse pred golom Viteza. Fajić je u 60. minuti šutirao, a odbijenu loptu nakon njegovog pokušaja u mrežu gola Viteza nije uspio pospremiti Ćosić. Pokušao je nešto kasnije Brandao, ali je golman Viteza ponovo bio na visini zadatka.
Velež je uspio privesti susret kraju i slaviti minimalnu pobjedu.

Bila je ovo izuzetno važna pobjeda Veleža s obzirom da je Olimpik kiksao u svojoj utakmici 28. kola. Velež je u ovo kolo ušao na prvom mjestu sa bodom prednosti u odnosu na Olimpik, a Rođeni sada, dva kola prije kraja sezone, imaju +4. Dakle, Veležu su u preostale dvije utakmice potrebna dva boda da osigura plasman u Premijer ligu BiH.
(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen