Dienstag, 2. Oktober 2018

Zaustavljeni momenti: Slike dana


Slike tuge iz Bangladsha: Jedan radnik ruši jednu već narušenu kuću, prije nego što je potpuno sruši poplava rijeke Padma.


U britanskom Harrowgateu, svake godine u ovo doba održava se takmičenje pod nazivom “Giant Vegetable Competition”, o kome smo i prethodnih godina imali priloge na ovom mjestu. Jedan od učesnika je  rado pozirao sa njegovom “tikvicom”, koja je pobijedila kao najteža u svojoj kategoriji.

Umjetnica sjedi na svojoj 3D slici nacrtanoj na tlu, na Upper New Street u Birminghamu u Velikoj Britaniji. Ova vrsta umjetnosti u zadnje vrijeme veoma često ukrašava pločnike i trgove velikih gradova i izaziva veilko interesovanje prolaznika. Nagrada umjetniku, koja kovanica u šešir, ili u tu svrhu posebno postavljenu kutiju, sa unaprijed napisanom zahvalom.

Bufalo Ralphie je maskota američkig fudbalskog tima Colorado Buffaloes. Prije utakmice protiv New Hampshire Wildcats, uz uloženi veliki napor pomoćnika, Ralphie je protutnjao terenom.

U Bonnevilleu, savezna država Utah, u SAD Denise Mueller – Korenek je u vožnji bicikla oborila rekord u brzini. Tom prilikom, ona je biciklo vozila brzinom od 183.932 mph (milja na sat), ili 296.010 km/h, čime je oborila rekord od 167 mph postavljen daleke 1995. godina. Brzinska vožnja je obavljena na Salt Flatsu u Bonnevilleu.

Jedna kraljevska prilika u Holandiji: Kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima su kraljevskim kočijama došli u Den Haag na “Prinsjesdag”, koji se tradicionalno održava trećeg utorka u septembru. Toga dana se govorom kralja otvara parlamentarna godina.

Na May Day stadionu u Pjongjangu, jednim gimnastičko-artističkim performansom prikazan je mozaik rukovanja. Sve ovo se dešavalo prije susreta državnika Sjeverne i Južne Koreje.

Poplave, poplave, širom svijeta. Jedna žena je bila spašena iz njenog već poplavljenog automobila, od strane radnog kolege iz firme, pošto se na krov automobila popela kroz otvoreni pokrenti krov na autumobilu. Koliko je kišobran pomogao u ovom “mokrom” spašavanju ne zna se, ali je u svakom slučaju bilo džentlmenski.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen