Dienstag, 30. Oktober 2018

Taj čudesni svijet: Slike dana


Na aero mitingu u Brienzu u Švicarskoj, helikopter izbacuje svijetleće rekete. Sve ovo se dešavalo u Axalpu, koji se nalazi na nadmorskoj visini preko dvije hiljade metara. Gledaocima je tom prilikom bio ponuđen jedan pravi spektakl.


Rodeo, stara kaubojska zabava živi i dalje. U kalifornijskom malom gradu San Dimas ova tradicija je ponovo obnovljena prije 24 godine kao charity rodeo. Na slici, jedan jahač, i pored bijesa konja, nakon ove scene zadržao se u sedlu.


Polarna svijetlost osvjetljava nebo iznad Godafoss vodopada na sjeveru Islanda. Ovaj prirodni spektakl tamo se može doživjeti i posmatrati skoro osam mjeseci u godini.


Čini se da je jesen prava sezona za zabavu balonima. Ovog puta, spektakl se odigrao na jugozapadu Kine. Baloni u raznoraznim bojama pojavili su se na internacionalnoj Outdoor sportskoj konferenciji, uz brojne zabave i veliki broj posjetilaca.

Neko se bavi sportom iz zabave, neko želi pobjedu, neko samo učestvovati, a opet neki se tamo nađu samo da se pokažu. Igrači golfa, sa slike, opušteno sjede na klupi, prije nego što uzmu učešća na  Svjetskom prvenstvu Hikory Open u Longinddry golf klubu u Škotskoj. Sve se uklapa.


Jedan švicarski stočar pozira sa svojim kravama u povodu njegove inicijative za podršku uzgajivačima rogate stoke. Naime, krajem novembra, Švicarci će izaći na referendum na kome će odlučiti da li će stočari ubuduće dobijati finansijsku podršku za uzgoj rogate stoke.


Na kraju i o Noći vještica. Plesačica Ekaterina Kalugina, onako kako je izgledala, na tradicionalnom Halloween partyju u Berlinu. Ove godine, tema noći je bila: Bajke.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen