Samstag, 13. Oktober 2018

Sve po starom, ali ipak novo



Sve je drugačije, ali ipak isto, u kući Chanel. Glavni dizajner Karl Langerfeld je u sred Pariza, u poznatom Grand Palaisu, dao da se napravi plaža po uzoru na one sa južnofrancuske obale. Skoro sve, pa čak i pješčane dine, podsjećaju na plaže sa ostrva Sylta, a baš na toj plaži je prezentirao kolekciju za proljeće i ljeto 2019. godine.
Tradicija sa udahnutim novinama, barem tako komentira Karl Langerfeld, kako izgleda ono dolazeće u novoj sezoni: twid jakne, biserne ogrlice, džepovi sa poklopcima, otpornost, to je ono, što se u branši mode danas mora raditi, odnosno, kako bi se ona trebala ponašati.
Kod Chanela su kostimi  sa malo dubljim izrezom, primjenjeni su lakši materijali, uz kombinaciju sandala i kapa. Zbog toga, dizajner svakom modelu nalazi dodirnu tačku sa izgledom za ulicu.
Trajno prisustan na luksuznom labelu omogućava mu izbor kulisa. Već godinama, Karl Langerfeld se pokazuje u Grand Palaisu, ali uvijek sa drugačijim scenarijima. Ponekad jedan Chanel supermarket, ili raspjevana Lily Allen u štali, kod Chanela je sve po starom, ali ipak djeluje kao sasvim novo.
I na kraju pogled na sliku: U prvom redu modni urednici, bloggeri, a među njima i neko ko dobro poznaje „Baywatch“, Pamela Anderson. Poznate manekenke, kao Kaia Gerber, prošetale su plažom bose, sa šeširima i tašnama.
Grand Palais je, inače, izgrađen 1900. godine za svjetsku izložbu. Od 2005. godien, ovdje Karl Langerfeld pokazuje modne kolekcije Chanela.
A da sve to ne može proći bez onoga koji je sve ovo stvorio, Karl Langefeld se lično pojavio, posmatrajući reviju kroz sunčane naočale. Ako je plaža, onda drugačije nije moglo ni biti.
(focus)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen